www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Csak egy gombnyomás, ennyire egyszerű

2016. november 29. - miecs

Kihirdették a CES 2017-es innovációs nagydíj nyertesét Okos Otthon kategóriában. Nem más lett, mint a Button nevű gomb alakú vezérlő, amely a legújabb kütyüje a FIBARO-nak, az innovációiról ismert, vezeték nélküli okosotthon eszközök gyártójának.

push_the_button.png

A Button a FIBARO-tól a 2016-os év nyarán robbant be a piacra, nem sokkal a gesztusvezérlésű távirányító után. Ez az okosgomb nem csupán egy nyomógomb, sokkal több annál. Egy okos Z-wave vezérlő eszköz, amely 6 különböző kattintási stílust képes felismerni, - pl : egyszeri-, dupla- kattintás, vagy a gomb lenyomva tartása -, amivel jeleneteket aktivál vagy különböző eszközöket vezérel a kattintás módjának függvényében.

Kompakt, Z-Wave Plus kompatibilis, és természetesen vezeték nélküli. 6 jelenet tárolására képes, működtetni 1-5. terjedő gombnyomás számmal, illetve plusz egy hosszú gombnyomással lehet – így képes 6 jelenetre.

Ez a vezérlő olyan kicsi (46 x 34mm), hogy a lakás bármely pontjának diszkrét kiegészítője lehet. Mivel vezeték nélküli, így a tápellátást a benne megbújó elemből kapja, aminek az élettartama napi átlagos 10 gombnyomás mellett körülbelül 2 évig tart ki. Ha többször nyomkodjuk, természetesen hamarabb lemerülhet az elem. Optimális működési környezete: hőmérséklet: 0-40°C, hatótávolság szabadban 50m, beltéren 40m.

button_assemble.jpgMégis, miket programozhatsz fel a gombra?

1 gombnyomás – villanyok le, 2 gombnyomás – projektor be, 3 gombnyomás – hangrendszer be, 4 gombnyomás – redőnyök le, 5 gombnyomás – már tárcsázza is a kedvenc pizzázódat.

pizza-taxi.jpg

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne egy szórakoztató filmezős este. Használhatod még univerzális kapcsolónak a lakáson belül bármilyen egyedi jelenetre, a munkában bármely napi feladat egyszerűsítésére is alkalmas, hogy felpörgesd a hatékonyságod, vagy akár vészhelyzet esetén egy gombnyomással értesítheti a szükséges szerveket, embereket, amivel életeket menthet…

Ez csak néhány példa. Te mire használnád?

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr212005522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása