www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Variációk egy témára - klíma az okos otthonban

2020. július 16. - SMARTmeFIBARO

Beköszöntött a nyár, jött vele a meleg. Manapság már olyan forró nyarakat élünk meg, hogy klíma nélkül nehéz kibírni bármely otthonban a napokat. Legyen szó lakásról, családi házról vagy nyaralóról, van pár variációnk, hogy mire és hogyan lehet az okosotthonba integrált klímát használni. 3+1 jelenet tippet hoztunk most el.

klimablog.jpg



Jelenet 1:

Készítsünk jelenetet arra, hogy ha a Motion Sensor univerzális érzékelő a szoba hőmérsékletét 25 fok felettinek érzi, automatikusan kapcsolja be a légkondicionálót a legerősebb fokozatra és hűtse le a szobát 22 fokra. Hozzá érdemes azt is adni, hogy ha valaki belép a szobába, akkor a ventillátor visszavesz enyhe fokozatra, így kellemesen hűti tovább a teret.

07_08twitter.jpg

Jelenet 2:

Ha a hőmérséklet például 23 fok felé emelkedik egy jelentbe programozhatjuk, hogy a Redőnyvezérlő modul leengedi a redőnyöket, majd bekapcsolódik a klíma. Így nem fog tovább betűzni a nap, könnyebb lesz lehűteni és hűvösen tartani a szobát.

ebredes.jpg

Jelenet 3:

Működik a légkondi folyamatosan, így szinte el is felejtjük, hogy be van kapcsolva. Oda lépünk az ablakhoz és kinyitjuk, miközben megy a légkondi. Egy jelentbe beprogramozható, hogy ha az ablakon lévő Nyitásérzékelő jelt ad, hogy valaki kinyitotta az ablakot a rendszer azonnal lekapcsolja a klímát, ne menjen feleslegesen.

 

Jelenet +1:

Amikor lemegyünk a nyaralóba, ahol nincs fűtés, és hirtelen bejön a hideg idő. Hiszen nyáron is lehet olyan, hogy fázunk. A légkondicionálóval ha lecsökken 18 fokra a hőmérséklet és külső hőmérsékletet is 20 fok alattinak érzékeli a rendszer, akkor a klíma berendezés fűtésre kapcsol, hogy felfűtse 21 fokra a nyaralót.

lin_03.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr8816009248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása