www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Távolból is ott lehetsz a nyaralódban

2020. április 21. - SMARTmeFIBARO

 

Kitavaszodott és csodaszép idő van, néha eső esik, néha szél fúj, de már érezzük, hogy a nyár szalad felénk. Ilyenkor már érdemes kinézni a nyaralóba, rendbe tenni a házat, megnyitni a vizet, visszakapcsolni az áramot, a közműveket, kitakarítani a szobákat, kiszellőztetni, meglocsolni a füvet. Ugyanakkor vannak kötelességeink és nem tölthetünk lent a nyaralóban heteket, kénytelenek vagyunk visszatérni városunkba, hogy haladjanak a hétköznapjaink.

nyaralo_okosan.jpg

Ilyenkor se hagyjuk teljesen felügyelet nélkül, kontrollálatlanul a nyaralót, hiszen jöhet még hideg idő, vagy nagy szél. Mindig legyünk tisztában, hogy mi történik a nyaralóban akkor is ha kilométerekkel arrébb éljük hétköznapjainkat.

Pár tippet adunk megoldásokra és hozzá FIBARO eszközöket javaslunk, amivel folyamatosan nyomon tudjuk követni a nyaraló helyzetét, biztonságban tudhatod és beavatkozhatsz, ha szükséges.

 

Éberen őrizni a kaput a távolból is

fibaro_telefonkamera.jpg

A FIBARO Intercom okos kaputelefon az eddig ismert leghasznosabb kaputelefon, ugyanis nem csak helyben tudsz reagálni, ha érkezett valaki, hanem ha nálad van az okostelefonod, akár a világ bármely pontján tudsz válaszolni, ha valaki becsenget. Kiváló kamera képe és hangminősége pedig biztosítja számodra, hogy tisztán érthető és vizuálisan tökéletesen kivehető legyen, hogy ki az és miért érkezett. Ha nem jön válasz mégsem a csengetésre, akkor akár videó üzenetet is hagyhat az érkező, de ha te észlelsz gyanús mozgást a kapu előtt, már rá is nézhetsz élőben, mi történik a kapu előtt.

 

Időjárásfigyelő öntözőrendszer

A FIBARO rendszerre képes irányítani a nyaraló öntözőrendszerét. Egy okosotthonba illeszthető időjárásjelző állomást használva képes a rendszer nyomonkövetni a csapadék mennyiségét, a páratartalmat és a hőmérsékletet, így a megfelelő időben képes a megfelelő minőségben öntözni a kertet. Így elkerülhető a kiszáradás és a túlöntözés is. A nyaraló füve, növényei is megérdemlik, hogy pompázzanak, és amikor legközlebb lemehetünk a házba, mi is megcsodálhatjuk.

 

Csőtörést észrevenni idejében

vizfolyaserzekelo.jpg

Egy olyan háznál is nehézséget okozhat észrevenni egy csőtörtést, ahol élünk, hiszen lehet csak egy kis szivárgásról beszélünk és napokig vagy hetekig észre sem vesszük, majd csak a vízszámla mutatja meg a kiugró értéket. Képzeld el ezt a nyaralóban, ahol megnyitottad a vizet, hiszen öntözni kell, de hetekig nem mentek le és egyszer csak egy hatalmas vízszámla érkezik, mert nagy mennyiségű víz folyt el, amit észre sem vettél. Érdemes FIBARO Vízérzékelőt tenni a nyaraló minden olyan pontjára, ahol a vízvezeték végig megy, így tegyél egyet a pincébe, egyet a konyhába, egyet a fürdőszobába, egyet a terasz alá, ahol befut a házba a vízvezeték és egyet a vízóra aknába, így a víz teljes útját le tudjuk fedni.

 

Biztonság fokozása, hogy távolból is nyugodt lehess

fibaro_wallplug_okoskonnektorfunkciok.jpg

A nyaralóban nem csak a víz okozhat problémát. Már az áramot is felkapcsoltad, hogy mehessen az automatikus öntözés, vagy hogy a fagyasztó is működjön, hiszen pár mélyhűtött csomagot már vittél le. FIBARO Okoskonnektor (FIBARO Wall Plug) használatával könnyedén nyomon tudod követni, hogy mi történik az elektromos eszközökkel. Az okoskonnektort használva mérhető az eszközök energiafelhasználása, így figyelemmel tudod kísérni, hogy éppen megy-e az öntöző vagy a mélyhűtő rendben működik-e, volt-e esetleg áramkimaradás vagy esetleg megnövekedett a fogyasztás, mert elromlott a hűtő. Minden, amit az okoskonnektorba dugsz, annak fogyasztását és működését távolból is tudod ellenőrizni.

 

A legfontosabb előnye az okosotthon eszközöknek a nyaralódban, hogy ülhetsz akár otthon a kanapén, vagy egy parkban sétáltathatod a kutyád éppen, okostelefonodon lévő applikáció segítségével bármikor ránézhetsz a nyaralóra, sőt ha kell azonnal intézkedni is tudsz.

fibaro_intercom_kamerakkal.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7315627928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása