www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Rejtélyes hullám

2019. február 06. - SMARTmeFIBARO

Mit jelent a Z-WAVE és mire használhatjuk?

Magát a Z-WAVE technológiát már 2003-ban kifejlesztették, és azóta bizony már több millió termékben használják, mégis a mai napig eléggé ismeretlen fogalom hazánkban. Mit jelent ez a jól csengő név? Eláruljuk!

smart_home.jpg

Ami az elnevezés mögött rejlik

A Z-WAVE egy vezeték nélküli kommunikációs csatorna, amit direkt az okos rendszerekhez fejlesztettek ki. Ez teszi lehetővé az eszközök közötti információcserét és nagy előnye, hogy a wi-finél megbízhatóbb.

 

Soroljuk az előnyöket

A megbízhatóság mellett szintén a Z-WAVE mellett szól, hogy olyan frekvenciát használ (800-900 MHz), ami elkerüli a wi-fit használó rendszerek zsúfolt szegmensét, így nincsenek interferencia problémák sem.

De akkor hogy működik?

A Z-WAVE egy úgynevezett Mesh hálózatot használ, aminek a lényege, hogy a készülékek felerősítik a jelet és továbbadják a többi eszköznek. Tehát minél több Z-WAVE eszközünk van, annál nagyobb hatótávolságú lesz a hálózatunk, és mindent úgy használhatunk, hogy nem veszít a jel az erősségéből.

images_8.jpg

A Z-WAVE könnyen telepíthető, nem igényel szaktudást, a készülékeket oda helyezhetjük el, ahova csak szeretnénk, mivel nincsenek kritériumok, megkötések, otthonunkban ott találunk neki helyet, ahol nekünk kényelmes, a vezérlőegység pedig automatikusan csatlakozik.

Biztonság mindenekelőtt az otthonunknál is

A könnyű kezelhetőség mellett sokat fektettek a biztonság fejlesztésébe is a Z-WAVE-nél. A rendszer az AES-128-as titkosítást használja, amit jellemzően leginkább bankoknál alkalmaznak, de ez talán nem is meglepő, ha belegondolunk, hogy a riasztónkat vagy épp az ajtónk zárát is irányítani tudjuk távolról egy applikáció segítségével.

fibaro-okos-otthon-egyszeru-diagram.jpg

Ha pedig energiatakarékos megoldást keresünk, a Z-WAVE rendszere a legjobb választás számunkra, hiszen évi több Kw energiát spórolhatunk meg, ha okosítjuk otthonunkat vele!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr9814611474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása