www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

7+1 okosotthon kiegészítő karácsonyra

2017. november 30. - miecs

Már csak pár hét van karácsonyig, ajándék ötleteket gyűjtünk, ajándékokat veszünk, vagy csak simán sopánkodunk, hogy ugyan mit adjunk ajándékba szeretteinknek. Van pár tippünk azoknak, akik okosotthon tulajdonosokat szeretne meglepni karácsonyra, van még további lehetőség a rendszerükben megbújva. Ahhoz, hogy az okosotthon rendszerrel biztosan kompatibilis megoldással lepjük meg szerettünket, érdemes ellenőrizni az okosotthonr rendszer és az eszköz oldaláról is. Ugyanakkor ha mégis Z-Wave-es eszközt találunk az interneten böngészve, nézzük meg, kérdezzünk rá, hogy illeszkedik-e a rendszerbe az eszköz. A FIBARO plugin listát itt találod, de a kompatibilitási lehetőségekről a FIBARO kompatibilitási oldalán is találsz információkat.

letoltes_24.jpg

Szóval az eszközök, amik jól jöhetnek az okosotthon rendszerhez:

Beltéri és kültéri kamera 

Ki ne örülne annak, ha szemmel tarthatja mi történik otthon, ha ő magam nincs otthon? Amikor üresen áll a lakás, de valaki mászkál a kertben, egyből megnézhetjük ki az. Amikor mozgást érzékel a rendszer, rápillantunk és kiderül, hogy csak a macska ugrál a lakásban. Valóban, néha ez már azért túlzásnak is hangozhat, de ki ne örülne egy ajándéknak, ami megkönnyíti a lakása távoli felügyeletét. 

95217large.jpg

Kaputelefon

Felejtsd el a régimódi válaszadást a kaputelefon csörgésére. Egy kaputelefon kamerával átírja az eddigi szokásainkat. Az okos kaputelefonokat már távolról is felvehetjük, még akkor is, ha nem is vagyunk otthon. Beszélhetünk a postással, hogy a szomszédba adja át a levelünket, jelezhetünk a vízóra leolvasónak, hogy legyen oly kedves és később jöjjön vissza.

Okos termosztát

Termosztát és az okosotthon rendszer házasságáról már korábban is írtunk, amikor is kielemeztük mitől lesz okos egy termosztát.Az okos fűtésszabályozással az energia felhasználásunkat is optimalizálhatjuk, ugyanakkor soha többet nem okoz problémát, hogy hideg lakásba érünk haza. Okos fűtésről itt gyűjtöttünk még információkat.

Időjárás állomás

Mindenkit érdekel, hogy vajon hány fok van kint vagy bent, milyen a páratartalom a növényeknek, milyen a levegő minősége, mekkora a zajszennyezés. Minden olyan hatást mér, amely ér minket, amikor a beltérben tartózkodunk. Fontos ismerni ezeket a szinteket és hatásokat, hiszen ezek befolyásolják mindennapjainkat. Javítsunk életminőségünkön egy időjárás állomás telepítésével.

Intelligens dugalj

Minden háztartásban van olyan eszköz, amiből nincs okos változat, de mégis fel lehet okosítani. Ilyen a kávéfőző, ilyen a meglévő fényfüzér, ilyen lehet a vasaló, vagy akár egy állólámpa. Kiváló kiegészítője lehet az okosotthon rendszernek egy intelligens dugalj.

wall-plug-euro-left-3.png

Multiroom audio rendszer

Hordozható, átrendezhető, áramforrásra és Wi-Fi-re van szükséges. Ilyen a SONOS rendszer, amely FIBARO rendszerbe integrálható. Miért jó a multiroom audió? Ahány szoba, annyi hangszóró, annyi fajta zenét hallgathatunk. Online rádiót is hallgathatunk, de akár saját lejátszási listánkat is.

fibaro-licht-sonos.jpg

Szabályozható villanykörte

Van, hogy nincs szükség a teljes világítási körre, csak egy adott lámpa adott villanykörtéjét szeretnénk irányítani. Ez okosizzóval is lehetséges. Philips Hue és FIBARO és máris irányítható az okosizzó. Hasznos ajándéknak bizonyulhat. 

+1 A hangvezérlés

A FIBARO rendszeréhez illeszthető az Amazon Alexa. Egy szó mint száz, irányítsd FIBARO rendszered Alexa hangvezérléssel, tegyél fel neki kérdést, adj ki neki parancsot. Minden csak egy szavadba kerül és máris teljesül.

Te mit adsz ajándékba?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr3413400545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása