www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Már itt a jövő okosotthon technológiája?

Milyen eszközök vonhatóak be egy okosotthon rendszerbe

2019. november 20. - SMARTmeFIBARO

Mi a jövő a technológia területén? Azt senki nem tudja biztosan, hiszen úgy változik napról napra a világ, hogy e felgyorsult ritmusban bármit hozhat a holnap. Az okosotthon megoldások területén is már számos eszközt integrálhatunk a rendszerbe, de ahogy halad előre a technológia, úgy lesz minden körülöttünk lévő eszköz bevonható.

okoskonyha_fibaroeszkozok.png

Csak mondj egyet, hogy mit szeretnél okosotthon rendszerbe illeszteni a lakásodban található eszközökből, nincs lehetetlen. Legyen az egy óra, egy hangszóró, egy lámpa, egy ajtó csengő, egy kamera, akár az ablakok, vagy a redőnyök, meleg víz, hideg víz, fűtés és hűtés, vagy akár a konyhai eszközök. Én személy szerint nagyon várom az okos főzőedényt.

okosnappali.png

Minden eszköz, ami tud kommunikálni, információt küldeni, és parancsokat fogadni, azok az IoT eszközök táborát növelik már most, és bevonhatóak okosotthon rendszerben. Ami még nincs benne, arra pedig úgyis hamarosan lesz megoldás, hogy bevonható legyen.

Vannak olyan funkciók, amiket most egy központi rendszer felügyelete alá vonva könnyedén és költségkímélően okosotthonná tudunk formálni. Így nem csak automatizálni tudjuk eszközeinket, hanem távolról is irányítani tudjuk őket, még akkor is ha otthon sem vagyunk.

fibarokitchen.jpg

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor rá tudunk nézni munkába menet, hogy kihúztuk-e a vasalót, a kutyát kiengedtük-e, az úszókapu becsukódott-e, a világítást lekapcsoltuk-e a konyhában. Megnyugvást és biztonságot adhat a család minden tagja számára.

Mielőtt belevágnánk okosotthonba, érdemes utána nézni a lehetőségeknek, hogy milyen smart home rendszert válasszunk, mit akarunk irányítani, mit akarunk beleintegrálni. Közelednek az ünnepek és akár ajándéknak is hasznos lehet egy alap csomag. Minél hamarabb keress fel egy szakértő kollégát, vagy gyere el egy nyílt napra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr1115315800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása