www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Okos öntözőrendszer

2019. augusztus 06. - SMARTmeFIBARO

Okosotthon rendszerek ma már számtalan lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy a házban és a ház körül is automatizálni tudjuk eszközeinket. Ilyen például az időjárásnak megfelelően működő öntözőrendszer is.

fibaro_okosotthon_automataontozo.jpg

A FIBARO vezeték nélküli okosotthon rendszer egy erre alkalmas időjárásjelző állomás kiegészítővel képes az eső, páratartalom és hőmérséklet függvényében irányítani a kerti öntözőrendszert.


Az okosotthon rendszer szabályozza növényeink öntözésének folyamatát, különös tekintettel a vízmennyiségre és az öntözés rendszerességére. Az okosotthon ezen funkcióját használva elkerülhetjük, hogy egy esős nap után este elinduljon a locsolás, vagy egy napokig tartó száraz forró időszakban hozzásegít a megfelelő locsolási mennyiséghez és gyakorisághoz.

fibaro_okosotthon_kertivilagitas.jpg
Ugyanakkor a FIBARO rendszer segítségével a kertben töltött esték is tökéletessé válnak. Ha szeretnénk az estét a kertben élvezni, vagy kerti partit adni, nem kell felrúgnunk a szokásos öntözési programot, csak szimplán átkapcsolni “Kerti buli” jelenetre és addig szünetel az öntözés, amíg a kertben töltjük az időt.

Mindehhez csak 1 db időjárás állomásra, 1db vagy körönként 1 db FIBARO Relay Switch - Relémodul-ra van szükségünk igénytől függően. “Kerti buli” jelenet természetesen más akciókat is tartalmazhat az öntözőrendszer lekapcsolásán kívül, így ahhoz további eszközökre lesz még szükség a világítás vezérléséhez vagy a zene lejátszáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2114997418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása