www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Az okoskonyha a lakásod lelke

2019. október 24. - SMARTmeFIBARO


Befordultam a konyhába és megnyugodva tapasztaltam, hogy jól döntöttem minden egyes okos megoldással. Sokkal praktikusabb és kényelmesebb lett minden egyes perc, amit a konyhában töltök azóta.

okoskonyha.png

Számomra a FIBARO Swipe volt az az eszköz, ami leginkább sokat segített. Ugyanis ezzel a gesztusokkal irányítható távirányítóval akár milyen maszatos is a kezem, mindent el tudok intézni.

Fel tudom kapcsolni a világító LED sort, ami megvilágítja a munkapultot, ha nincs elég fény, be tudom engedi a vendégeket a bejárati ajtón egyetlen mozdulattal és a lakás összes redőnyét le tudom engedni egy egyszerű jel lerajzolásával.

swipe_maszat.jpeg

Mindebben a felülmúlhatatlan az, hogy közben semmi nem lesz maszatos, mert semmihez nem kell hozzáérni.

 

plug_01.jpgA családomban nagy örömnek örvend egy egyszerű lefőzős kávéfőző is. Ugyanis a konnektorba FIBARO Wall Plug-ot dugva, abban egy egyszerű lefőzős kávéfőző végét dugtuk bele.

Az okoskonnektort kikapcsoltuk, de reggel 6-ra beállítottuk, hogy kapcsoljon be, a kávéfőzőt bekészítettük még este és bekapcsolva reggelig. Így reggel mikor csörög a vekker, hogy kezdődjön a nap, a frissen főzött kávé illata már száll is a lakásban, és mire kiérünk a konyhában, már pont ihatóra hűlt. Szóval egyszerű, de nagyszerű.

swipe_ledkonyha.jpg

Annak érdekében, hogy az esti kétszemélyes romantikus vacsorák se teljenek unalmasan, a konyhapultot megvilágító LED szalag színes, amit egy RGBW modul irányít. Így, amikor leülünk a vacsora mellé, a ‘romantikus vacsora’ jelenetet bekapcsoljuk a telefonos applikációból és máris kezdődhet az együtt töltött minőségi idő.

red-kitchen-set_4.jpgUgyanakkor be kell valljam, nem csak a mindennapokban vettem már hasznát az okos funkcióknak. Amikor a konyhában születésnapi torta készült a legnagyobb titokban, akkor beállítottam egy jelzést. A konyhába vezető folyosón lévő mozgásérzékelőt hívtam segítségül, ami ha mozgást érzékelt, a konyhában a színes LED pirosra váltott, a telefonom pedig riasztást jelzett ugyanekkor. Így titokban is maradhatott addig, amíg az ünnepelt elé nem került a torta.

Szerintem eléggé praktikusan tud hasznára lenni az egész családnak a konyhába telepített okos megoldások. Nem cserélném le!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr1515222414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása