www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Clairy - A csodálatos légtisztító

2016. április 01. - SMARTme Building Technologies

untitled3.png

Mai bejegyzésünkben egy igazán zöld megoldást mutatunk be.

A Clairy ötvözi a természetet, a technológiát és a dizájnt. Egy hihetetlen okos virágcserép, ami a valódi növényeket használja légtisztításra, és megszünteti a mérgező anyagokat a levegőben. Az emberek azt hiszik, hogy a szennyezés csak kívülről jöhet a lakásba, pedig ez valójában nem igaz. A beltéri levegő minősége (IAQ) komoly aggodalomra adhat okot, mivel az épületek és lakások egyre inkább zártak az energiafogyasztás csökkentése érdekében. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a beltéri szennyezés akár 5x nagyobb lehet a külső szennyezéshez képest. És melyek ezek a káros anyagok? Egy rövid lista ezekről:

 

Benzol: használt műanyag, gumi, tisztítószerek, dohányfüst, bútor viasz és festék.

Xilol: nyomtatás, gumi, bőr és festékek.

Ammónia: ablaktisztító szerek, padló viasz és műtrágyák.

Trichloroethylene: nyomdafestékek, lakkok, ragasztók és festékoldók.

Formaldehid: papírzacskó, arckendő, papírtörlő, szalvéták és szintetikus szálak.

 

A Clairy egy kétrétegű kerámia virágcserép. A növény által megtisztított levegőt a gyökérzetből nyerik ki. A levegő minőségét, a hőmérsékletet és a páratartalmat az érzékelők folyamatosan ellenőrizik, a beépített Wi-Fi modul pedig elküldi a valós idejű adatokat a telefonunkra. A növény gyökerei által megtisztított levegőt egy ventilátor fújja ki a lakásba.

Cserepünk értesítést küld, ha a toxin szintje a szobában magas, valamint figyeli a hőmérsékleti és a páratartalom adatokat. Mivel ezek a szintek szoros összefüggésben vannak a toxicitás mértékével, a Clairy tippeket adhat, hogyan kell a ventilátor teljesítményét beállítani, hogy a levegő minőségét javítsuk. 1980-ban a NASA felfedezte, hogy a növények nem a levelikkel szüntetik meg a mérgező anyagokat, hanem a gyökereikkel. A hagyományos virágcserepek nem teszik lehetővé, hogy a levegő a gyökerekhez is eljusson, ezért a növény nem képes megfelelően kiszűrni a mérgező anyagokat. 

Ez a cserép egy remek és természetes megoldás lehet otthonunk levegőjének tisztán tartására.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr498551090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása