www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Fűtsünk okosan - 5. rész - Okos fűtéshez eszközök

2017. november 13. - miecs

A fűtési típusokról már beszéltünk, a típusok második részében megemlítettük a környezettudatos fűtési módokat is, ugyanakkor a fűtés fontosságát is mindenki ismeri. Már javában megy a fűtés, pörögnek a gáz órák, villanyórák. Már említettük, hogy ha okos segítséget kérünk a fűtésünkhöz, akkor az energiafelhasználást is optimalizálni tudjuk.

deb9f9efc56ef2a940bdf0d58ccaad5c_xl.jpg

Okos termosztát:

Egy jól megválasztott okos termosztát nem csak energia megtakarításban számít, hanem a család életét is megkönnyíti, komfortosabbá varázsolja. A programozható termosztátokhoz képest egyszerűbb a kezelése és a heti rutinon kívül számtalan beállítási lehetősége van még.

danfoss-rs-thermostaat-fibaro-hc2.png

Danfoss Room Sensor Z-Wave

Helyiségtermosztát Z-Wave rendszerekhez. A Danfoss RS kialakítása lehetővé teszi, hogy bármely szobába illeszthető legyen. Elemes megtáplálásával nincs szükség kábelezésre, így a termosztát egyszerűen illeszthető bármely falfelületre a lakás tetszőlegesen kiválasztott szobájában. A termosztát kijelzője mutatja a szoba hőmérsékletét, de emellett a Z-Wave központunk is megkapja az érzékelt hőmérsékletet. A fel- és le gombok alkalmasak a hőmérséklet kézi szabályozására, aminek változása azonnal megjelenik a kijelzőn és a központunkban is. A termosztát tetején van egy gomb, amely lehetővé teszi egy jelenet aktiválását. Lehet ez "távozás" vagy "megérkezés" jelenet is, bármi, amit felprogramozunk rá. A fali termosztát alkalmas az egész lakás fűtésének szabályozására.

71182large.jpg

 

Danfoss Living Connect-Z Plusz Radiátor Termosztát

Ez a termék egy radiátor szelepre szerelhető fűtésszabályozó. Az adott fűtőtest működését könnyedén szabályozhatjuk ezzel a megoldással távolról is. Alkalmas szobánkénti hőmérséklet szabályozásra is. Egyszerű használatra tervezték. "Nyitott ablak" funkcióval is rendelkezik, amely az ablak kinyitását a hőmérséklet gyors változásával érzékeli és ennek megfelelően lép közbe az energia megtakarítása érdekében. Elemmel működik, így nincs szükség kábeles tápellátásra. A szoba hőmérséklete minimum 4°C és maximum 28°C között kerülhet beállításra.

FIBARO Radiátor termofej:

A FIBARO Radiátor termofej a FIBARO gyártó újdonsága a portfólióban. Ez egy távolról vezérelhető okos radiátortermosztát a szobahőmérséklet szabályozására. Méri a fűtőtest hőmérsékletét, és automatikusan beállítja a megfelelő szintre. Képes kiszámolni, hogy mennyi időre van szüksége az adott szobának, hogy az áhított hőmérsékletre felmelegedjen, ennek megfelelően képes nekikezdeni a melegítésnek. Szerszámok nélkül, könnyedén felszerelhető háromféle méretű radiátorszelepre. A dedikált alkalmazáson keresztül időzíthető, hogy huzamosabb időre is könnyen állíthassuk be a kívánt hőmérsékletet. A hőmérsékletet már nem kijelzőn mutatja fokokban mérve, hanem színekkel jelzi. Energiaoptimalizálás, hiszen szobánként állítható, hogy hol milyen hőmérséklet legyen, mert lehet, hogy fürdőszobában mehet a 22°C, de a nappaliban elég csak 18°C.

mounting.jpg

A Danfoss termosztátokat már korábban is alkalmaztuk, a FIBARO radiátor termofeje új eszköz, így hamarosan bővebben is bemutatjuk ezt az eszközt. Addig is további energia megtakarítási lehetőségekről olvashatsz még többet itt >> Energia megtakarítás

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr8413229121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása