www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Fűtsünk okosan - 4. rész - Okos fűtés

2017. november 08. - miecs

Te is mérgelődsz amikor a konyhában túl meleg, a nappaliban pedig túl hideg van? Hiába állítod be a termosztátot, nem sikerül az egyes helyiségek hőmérsékletét megfelelően szabályozni. Sőt ebben a hidegben sokkal jobb lenne arra hazaérni, hogy kellemes hőfok van a lakásban és nem a kihűlt falak várnak haza. Ehhez viszont nem lenne jó ha felszökne a rezsi költségünk.

kids_room.jpg

Okosotthon rendszerben fűtésszabályozással nem csak kényelmi szempontokat elégíthetünk ki, hanem akár energia megtakarítás szempontjából is sokat számíthat egy ilyen megoldás. Mennyivel jobb, ha nem egyből fűtjük 30 fokra a lakást, hanem fokozatosan fűtjük fel 21 fokra, amibe végül hazaérkezünk. Adjunk a kényelmünknek és ezzel még spóroljunk is a felhasznált energiával! Nézzük meg most az okos fűtést! A következő okosotthon megoldásokkal tudjuk okosítani a fűtésünket.

Korábbi bejegyzésünkben már beszéltünk az okos termosztátokról és arról is, hogy mitől lesznek okosak.Akkor már megállapítottuk, hogy minden termosztát különböző, mégis hasonlít egymásra.

1. Innovatív kezelés jellemzi

2. A hőmérséklet mérésen felül még más érzékelőkkel ellátott termosztátok is léteznek már

3. Automatizmusra képesek

danfoss-living-connect-1-300x169.jpg

Tipp a vásárolóknak okos termosztátok körében:

1: Pontosabb és több információ - okosabb termosztát. Minél pontosabban tudja érzékelni a külvilágot, a szobát, a környezetet, annál pontosabban tudja kiszolgálni az igényeket.

2: Kompatibilitás más eszközökkel. A Z-Wave hálózatunkba integrált más eszközökkel is reakcióba tudjon lépni. Pl. Danfoss termosztátok a FIBARO központtal

3: Beüzemelés néha okozhat fejfájást - Radiátor termosztátok pl. FIBARO termofeje vagy Danfoss living connect Z könnyedén csatlakoztatható a radiátor szelepre, a régi helyére is felszerelhető.

underfloor-heating-300x193.jpg

Következő bejegyzésünkben részletesebben bemutatjuk a Danfoss megoldásait és a FIBARO termofejet.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr5513230475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása