www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

5 Meglepő okosotthon eszköz, ami már tényleg létezik

2017. június 02. - Smartme

Egyre több és több okos eszközt lehet már vásárolni, melyekkel már komplett okosotthont tudunk kialakítani. Ha egyszer már valaki távolról telefonon tudja irányítani a fűtését, előbb vagy utóbb igényelni fogja, hogy az összes többi eszköze is okos legyen: az árnyékolók, lámpák, elektromos eszközök.

Most már rengeteg eszköz közül választhatunk. Ha nem akarunk mindent külön applikációról vezérelni, akkor lehetőségünk van mindent egy rendszer alá bevonni.

Utánajártunk, hogy mik a ma kapható okos eszközök, és találtunk néhány igazán extrém példát is, ami jól reprezentálja, hogy milyen szinten tart már az intelligens őrület. Jobb, ha hozzászokunk a gondolathoz, éveken belül már teljesen normális lesz ezeknek az eszközöknek a használata.

Vitamix Ascent turmixgép

Ez a különleges turmixgép új szintre helyez mindent, amit eddig a konyhai eszközökről tudtunk. NFC technológiával kommunikál a saját tárolójával, és aszerint állítja magát turmix vagy leves módra, hogy a kisebb vagy a nagyobb tálat helyeztük-e be.

Az okos turmixgépnek van még egy rejtett képessége. 2017 őszétől képes lesz kommunikálni egy főző applikációval is.

Dyson Pure Hot+Cool Link

A Dyson legújabb lapát nélküli ventilátora nem csak fűteni és hűteni tud, hanem a levegőt is képes megtisztítani, de ez nem minden. Ellenőrizheted távolról a szoba levegőjének minőségét, vagy beállíthatjuk, hogy automatikusan mindig ugyanazon az értéken tartsa.

 

Samsung Family Hub 2.0 hűtő

Ez a hűtő örökre megszünteti a mágnessel rögzített listákat. A hűtő monitorával kezelhetjük a bevásárló listánkat, követhetjük a család tagjainak beosztását, hagyhatunk üzeneteket és emlékeztetőket. A hűtő rendelkezik belső kamerákkal, így akár a boltból is megnézhetjük, miből kell vásárolnunk.

 

Kohler Numi toalett

Ez az ultradesignos okos wc olyan mint egy igazi porcelán trón. A bidé, szagtalanító és fűtő funkciókon kívül mozgásérzékelős fedője és ülése van, az öblítés pedig automata. Ezen kívül már „csak” díszkivilágítás és zenelejátszási lehetőségek tartoznak az extrák közé.

Fibaro wall plug okos konnektor

Ennek a kis méretű, rendkívül designos Fibaro okos dugaljnak köszönhetően bármelyik elektromos eszközödet okosíthatod, azaz telefonról, akár távolról is vezérelhetővé teheted. A kör alakú led világítás színe pedig a fogyasztást is jelzi nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr4512559703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása