www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Furcsa pár a kertben

Yardian - Your Yard Guardian

2016. augusztus 29. - SMARTme Building Technologies

Azt gondolhatnánk, hogy az automata öntöző robot és a biztonsági kamera egy furcsa kombó, pedig hidd el, nagyon jól összepasszolnak.

yardianszem.jpg

A Yard Guardian egy erős biztonsági kamera, amely valós idejú felvételeket készít a kertről, egyrészt ezzel nyomon tudjuk követni a gyep fejlődését, növekedését és sérüléseit, másrészt a háziállatainkra vagy akár kertben játszó gyerekekre is tudunk figyelni. A robusztus, vízálló kialakításnak köszönhetően nyugodtan csatlakoztathatjuk a szabadban, nem kell aggódnunk az időjárás viszontagságai miatt. 

yardian8.jpg

A Yardian a fejlett technologóiának köszönhetően már a felhőben tárolja az adatokat: az öntözőrendszer vízhasználatát folyamatosan nyomon követhetjük, és persze optimalizálhatjuk a vízfogyasztást az időjárás függvényében. A Yardian programja egy saját fejlesztésű intelligens algoritmus szerint fut, az EPA WaterSense program garantálja, hogy a leginkább hatékonyan használjuk a vizet, csakis a szükséges vízmennyiséget használjuk a megfelelő időben. 

A Yardian kamerájának igencsak jó hasznát vesszük biztonság szempontjából is, hiszen éjjellátó kamerája és mozgásérzékelője azonnal jelzi, sőt képet és videót készít az esetleges behatolásról. Beállíthatjuk úgy, hogy azonnal üzenetet kapunk a mobilunkra, így értesíthetjük a hatóságokat, de ezen felül parancsba adhatjuk, hogy kapcsolódjon be a teljes öntözőrendszer, ami aztán bizonyára egy tolvajnak sem tetszik.

yardianbehatolas.jpg

Ha még ennél is nagyobb biztonságra vágynál, akkor egy komplett okos otthon rendszerrel például még az is megvalósítható, hogy a behatolás esetén beinduljon a riasztó hangjelzése, a fények elkezdjenek villogni, a kapu ki-be csukódjon, a redőnyök is fel-le járjanak - hát kell ekkora feltűnés a betörőnek? 

A Yardiannal tehát két legyet ütünk egy csapásra: lesz egy éjjellátó biztonsági kameránk és egy okos automata öntözőrendszerünk, amellyel jelentős megtakarítást érhetünk el. Ráadásul ez a kis doboz a kertünk dísze lehet, hiszen a visszafogott, minimalista design bármely kertbe jól beleilleszthető. 

 

Tervező: Yu-Shu Hsieh

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr8311658982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása