www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

A barkácsolók háromlövetűje

2016. július 13. - SMARTme Building Technologies

Tudod, amikor jön feléd a pöttyös labda, elkapod, és kérhetsz egyet a nagy, zenés bácsitól, aki még a lemezeket is tudja pörgetni.

bagel_okos_meroszalag_kickstarter-768x512.jpgA Bagel egy olyan mérőszalag, ami valójában nem tartalmaz nyomelemekben szalagot, de ettől még pontosabban tudja a tutit. Azt gondolom eljött a várva várt messiás, minden ezermester párna alatt tartott eszköze, amely közeli gyönyörforrása minden barkácsolónak, szakinak.

Ebben a pillanatban a meghatódottságtól könnyezve, intsünk pá-pát a régi és ósdi hagyományos mérőszalagoknak, centiknek, colostokoknak. Ismét egy olyan okos kütyü száguld felénk a technológia sztrádáján, ami minden tech rajongó álma, birtoklási láz lesz úrrá azon nyomban.

Mielőtt elmerülnénk a szavak ingoványos mocsarában a nagy semmi közepette, jöjjenek a tények. A Bagel nem használ szalagot a méréshez. Helyette zsinórral mérhetünk, ami a fejlesztők szerint sokkal jobban bírja a gyűrődést. Hozzáteszik, hogy így sem kell megijedni a pontos számoktól, mert egyrészt precízebb, másrészt egy aprócska kijelző, digitális formában mutatja a számokat, a lemért távolság függvényében.

bagel_okos_meroszalag_kickstarter_01.jpg

További két üzemmódot rejt magában az okos kütyü: lehet mérni görgő segítségével, amikor az egyik kezünk foglalt és a mérendő felület nem sík. A készülék királysága a lézeres mód, ami az egymástól távolabb lévő pontok mérésében ad adatokat. Zsinórral 3, görgővel 5, míg lézerrel 10 méterre van kalibrálva az okos mérőszalag.

Hogy valóban az ezermesterek szerszámos ládájából eszkábált trónra ültessük a Bagel-t, érdemes tudni, hogy a rögzített eredményeket egy gombnyomással elmenti a kütyü – mindig az utolsó mért adatot -, és hozzá, hangfelvételt is rögzíthetünk, hogy tudjunk társítani akár tárgyakat a számokhoz.

bagel-smart-tape-measure-630x400.jpg

Nagyjából 100 mérési adat tárolására képes, de a hozzáfejlesztett app segítségével az adatokat  Bluetooth-on keresztül rendszerezi. A legolcsóbb típus 69 amerikai dodoért rendelhető, és várhatóan még karácsony előtt használhatjuk is a mérőszalagot.  

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr68885498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása