www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Figyel a babára és még okos is

2016. június 15. - SMARTme Building Technologies

izon-security-camera-04.jpgHajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a nyár és a hozzá tartozó pillanatok, sokkal szabadabbá teszik napjainkat, amelyek észrevétlenül suhannak el egyik pillanatról a másikba, közölve velünk, hogy ismét eltelt egy nap. A pihenés oltára előtt térdepelve mindig csak másnap szembesülünk azzal, hogy ismét egy éjszakába nyúló beszélgetés, ismét egy magyar győzelem a kontinens találkozón, ismét egy utolsó fröccs a haverokkal, miközben az órák észrevétlenül csúsznak ki a tudatunkból.

Duplán igaz az eszmefuttatás, ha mindezt ketten végezzük a párunkkal, bízva abban, hogy a lakás biztonságban van, tuti, hogy nem hozzánk és nem ma jönnek betörni, Tóbiás a macska sem szedte szét az új kanapét.

A mai írás tárgya és okos eszköze azért innovatív, mert a gyártó több aspektusból is felvillant felhasználási javaslatokat, funkciókat, amelyek mind a hétköznapi életből merített jelen idejű történések, családi események.

izon-stem-01.jpg

Az IZON Stem videó monitoring, ellenőrző okos kamera az első pillanattól tudatja velünk, hogy fogj meg és használj. Akár az első csajod is lehetne a kütyü, de a történet realisztikus vonalvezetése garantáltabb siker.

Az egyik felhasználási javaslat az eszközt tekintve a gyermekfelügyelet. Elég, ha a szomszéd szobában vagyunk, mert az okos kamerához tartozó alkalmazást használva, szinte második szemként használhatjuk a telefonunkra kapott képet. A funkció nem kötődik időkorláthoz, sem helyhez, ergo annyiszor és bárhonnan működik a folyamat. Amint a kamera mozgást vagy sírást érzékel, azonnal küldi a felhasználónak az üzenet.

Ami mindenképpen hab a tortán, hogy a kamera videófelvételt is készít – felhő alapú -, amely részben ingyenes az alkalmazáson belül, 100 alkalomra kalibrált. A kütyü okosságát jelzi még, hogy Wi-Fi kommunikáció képes, és használat közben nem csökkenti a sávszélességet, ergo minden más alkalmazás is futhat mellette.

izon-security-camera-03.jpg

Beállítása nem igényel komolyabb IT ismereteket. Csatlakoztassuk az elektromos hálózathoz a kamerát USB-kábellel, majd az eszköz kapcsolódhat a Wi-Fi-hez, amelynek legalább 5MB-osnak kell lennie sebességileg. Végül töltsük le telefonunkra az alkalmazást, amely Android és iOS képes.

A kamera a videókat azonnal a felhőbe küldi vagy a felhasználó telefonjára. Jól bírja a környezeti extrémitásokat, akár 45 fokos forráságban is működőképes marad és képes nagyon hangosan, 35-95 dB között jelezni.

Lényegében a bemutatott működés és előnyök jellemzőek a többi javasolt használati területre: kisállat, otthon és kisebb vállalkozások. Amiben mégis többet nyújt és kiváltképpen hasznos a kamera az az, hogy minimalista design mellett, éppen kellően okos ahhoz, hogy elvégezze a feladatát, és az ilyenkor szokásos figyelmeztető hangok és a rögzített mozgó képek biztonságot jelentenek a családon belül. Ára kellemesen igazodik akár a magyar piacot tartalmazó célközönséghez, így megvétele erősen javasolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr1008811204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása