www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Hogyan óvja otthonát? Keltse életre!

2016. április 10. - SMARTme Building Technologies

Gondolta volna, hogy egy okos otthon mennyivel több biztonsági funkcióval van felvértezve, mint ha csak egy riasztót használna? A riasztók mára már alapfelszereltségnek számítanak minden otthonban. 24 órás felügyelettel rendelkeznek, sms-t is küldenek, ha riasztás van. Ezek mind nagyon ajánljuk, de mi ennél tovább is tudunk menni!

Az alábbi lista csak egy pár ötlet tőlünk. Előzze meg a bajt, fogadja meg az alábbi tanácsainkat!

- Az időzített, vagy akár a távolról is kapcsolható világítás, nyitható/zárható zsalúzia azt a képzetet kelti, hogy otthon vagyunk. A mai rendszerek már képesek jelenlét szimulációra is. Ilyenkor semmi dolgunk nincs, csak élvezzük a nyaralást. Lakásunk úgy tesz, mintha otthon lennénk.(A legtöbb betörő az elhagyottnak tűnő, élettelen lakásokat szemelik ki először.)

- A nyitásérzékelővel felszerelt ablakok és ajtók azonnal értesítenek minket, vagy a regisztrált felhasználók bármelyikét, hogy behatolás történt. A riasztó a rendőrségek értesíti, de egy megbízható szomszéd hamarabb a helyszínre ér!

- Csak mozgásérzékelő? A hirtelen hőmérséklet-, hirtelen fényváltozást is jelentő mozgásérzékelők egy otthonautomatika elengedhetetlen része már. Egy ilyen érzékelővel minden fontos változásról értesítést kaphat. Arról is akár, hogy valaki zseblámpával világít a lakásba.

- Az akár a felhőbe rögzítő kamerák képe bárhonnan elérhető, így ha valaki már a lakásban jár, akár azonnal, vagy később is megnézhetjük, hogy ki volt az. Segítve ezzel a rendőrség dolgát!

- És nem utolsó sorban arról is gondoskodjunk, hogy ha elutaztunk, akkor a közösségi oldalakon ne osszunk meg képeket, amíg haza nem értünk. Tudjuk, hogy akkor a legédesebb tengerparti képeket feltölteni az épp aktuális napjáról, amikor itthon esik, és hideg van. Tegye ismerősit féltékennyé, ha már hazaért, és talán azzal is eldicsekedhet, hogy Önnek már okos az otthona.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr468584132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása