www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Ween - okos termosztát

2016. március 09. - SMARTme Building Technologies

ween-----the-life-responsive-smart-thermostat-01.jpg

Intelligens termosztátoknak az egekbe szökött a népszerűsége energiatakarékos funkcióik miatt. Ahogy egyre több okos eszközt használunk, sorban kapcsoljuk be őket az automatizálható megoldásaink közé. Minden termosztáttal más és más módon takaríthatunk meg energiát. Néhány, egyszerűen az általunk ütemezett időben kapcsol be, vagy ki. Vannak, amelyek a valós idejű körülmények reagálnak, mint például a földrajzi hely és az aktuális hőmérsékletet. Mások képesek megtanulni a szokásainkat és az igényeinket, és ennek megfelelően módosítják a fűtési programot.

Az okos telefon alkalmazás GPS segítségével figyeli amikor hazafelé tartunk, előre jelezve a termosztátnak, hogy hamarosan hazaérünk, indítsa el a fűtést. Ha elmegyünk otthonról, a Ween érzékel, és azonnal beállítja a hőmérsékletet, hogy feleslegesen ne menjen a fűtés, Hogyan képzeljük el az energia-megtakarítást? A Ween először megtanulja a napi rutinunkat, a tanulási képességének köszönhetően. Meghatározza a felhasználó helyét, az okos telefon GPS adatai alapján. Abban a pillanatban, ha elhagyjuk a házat, a Ween automatikusan beállítja a hőmérsékletet, a fűtési rendszer energiatakarékos üzemmódba kerül. Másrészt, Ween érzékeli, amikor haza indulunk. Egyedi algoritmust használ, hogy meghatározza a ház hő profilját. Ez azt jelenti, hogy mennyi időt vesz igénybe a ház felmelegítése, az aktuális külső hőmérsékletnek a figyelembevételével. Így energiát, és pénzt spórolhatunk meg.

 

A forgalmazását a következő évre ígérik a fejlesztők. Az ára magasabb lesz, mint a Nest okos termosztátjának. Hogy megéri-e a várakozást, és a többlet költséget? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr648456212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása