www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Víz, víz mindenhol – HydraO az okos zuhany

2016. február 28. - SMARTme Building Technologies

hydrao-la-douche-intelligente_large.png

Földünk háromnegyed részét víz borítja, de ennek a hatalmas vízmennyiségnek azonban csak egy része (a felszíni és felszín alatti vizek) az, amely az emberiség számára is felhasználható. A rendelkezésre álló édesvízkészlet a Föld teljes vízkészletének csupán 0,5 %-a. Ez nagyon csekély, ezért az édesvíz minden cseppjét meg kell becsülnünk.

A múltban találkozhattunk már egy csomó automatizált öntöző rendszerrel, melyek a vízfogyasztás csökkentését tűzték ki célul. Azonban CES 2016 kiállításon megjelent egy fejlesztő cég, akinek megoldásával a fürdőszobában valósíthatjuk meg mindezt.

Egy zuhanyzás alkalmával 80l vizet használunk el általában. Utána számoltak már ez éves szinten mennyi vizet jelent? Ezt a pazarló vízfogyasztást szeretnék visszaszorítani vadonatúj termékükkel. Ez valójában egy okos zuhanyfej, amely színes LED-ekkel jelzi, mennyi vizet használunk, így figyelmeztetve a vízpazarlásunkra. A fejlesztő kétféle termékkel jelent meg a kiállításon. Az egyszerűbb kivitelű fej piros színnel jelzi, ha elértük az előre beállított 50l mennyiséget. A másik változatban már bluetooth kapcsolatot építettek be, és okos telefon alkalmazás segítségével programozhatjuk a zuhanyfejet. Saját küszöbértékeket, és hozzájuk tartozó színeket állíthatunk be. A teljes vízfogyasztásunkat is nyomon követhetjük az applikáció segítségével.

Nem biztos, hogy megtudjuk váltani vele a világot, de érdemes kicsiben kezdeni. A sok kicsi, sokra megy – tartja a mondás 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr178425406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása