www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Csöpög, fagy vagy száraz? - FIBARO vízérzékelő

2018. január 30. - miecs

Manapság az időjárás percről percre változik. Nem csak naponta ugrándozik a hőmérséklet, de délelőtt még napsütés van, délután már világvége hangulatú felhő, esővel, estére már hóval. Ilyenkor kiszámíthatatlan, hogy elfagy a csövünk, vagy a sok csapadéktól beázik a pincénk, vagy csak simán kiugrik a mosógép lefolyócsöve a helyéről. 

508558023_1280x720.jpg

Mindhárom esetben egy eszköz lehet a segítségünkre, hogy ne történjen nagyobb baj: FIBARO vízérzékelő

A vízérzékelő nem csak egyszerűen észleli a vizet és sípol meg villog magának, hanem a FIBARO rendszer tagjaként képes jelenetek elindítására, mintegy triggerként illeszkedhet jelzése a rendszerbe.

- Víz szivárgást érzékel, mert eltört a vízcső? Motoros szelep és relé modul, egy kis programozás és máris automatikusan elzárja a fő vízcsapot a rendszer, amikor vizet érzékel a szenzor.

flutsensor.jpg

- Víz szivárgást érzékel és a közelben van egy hosszabbító? Ne kockáztassuk a rövidzárlatot és az életünket, a hosszabbítót dugjuk Wall plug-ba, így ha a vízérzékelő jelez, a wall plug le tudja kapcsolni megfelelő programozást követően a hosszabbítót.

- Téli esőzés után éjszakai fagy? Beépített hőmérséklet érzékelővel rendelkezik ez az eszköz, így azt is tudja jelezni, ha mínuszok röpködnek kint. Ne kezd azzal, hogy eltöröd a lábad reggel munkába menet. Rakd ki az érzékelőt a bejárati ajtó előtti lépcsőre.

fibaro-smart-home-sensor-flood-temperature-motion-apple-homekit-16-1024x576.jpg

Mindezekről push üzenetben mi is értesülhetünk, bárhol is vagyunk a világban... vagy csak a városban. ;)

Te mire használnád?

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr5913616092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása