www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Fűtsünk okosan - 1. rész - Bevezetés

2017. október 24. - miecs

Legutóbb az év elején, télen írtunk röviden az okos fűtésről itt.

Azóta újra jön a tél, és a változékony időjárásunk meghozta az éjszakai nagyon hidegeket. Az elmúlt napokban már teljesen áthűltek mindenhol a falak, esett az eső, nem kívánkoztunk ki a lakás falai közül, csak ültünk és néztük az esőt a jó meleg szobában. Vitathatatlanul itt az ideje, hogy fűtsünk.  Van aki már fűt hetek óta, van aki csak 1-2 napja, de van aki csak most kapcsolja be a rendszerét. Ahány ház, annyi szokás.

cat-small.jpg

Én is az a makacs típus vagyok, aki majd bekapcsolja a fűtést, ha már a mackónadrág és a pulóver nem elég, de végül mindig hamarabb beadja a derekát. Ez történt a hétvégén is, bejött az eső, a sötét, a hideg és estére beláttam, nincs értelme tovább húzni, mert megfázunk éjszaka. Ha már az egészségünk a tét, akkor sokkal engedékenyebb az ember.

De miért is vagyunk néha ennyire makacsok fűtés terén?

- "öltözz fel és akkor nem fázol"

- "nehogy már fűtsünk, mikor még 18-20 fok van napközben kint"

- "minél később kapcsoljuk be a gázt, ne fogyasszuk feleslegesen"

- "nem nézettem még át a rendszert, majd csak utána, kapcsoljuk be"

Közben már nem száradnak a ruhák, fázik a család, a pokróc sem elég már tv nézés közben.

futes_2.jpg

Fontos és kardinális kérdés a szezonban, hogy mivel, hogyan és miért pont úgy fűtsünk. A fenntartható jövőért, a tisztább levegőért és családunk egészségért is érdemes jól megválasztanunk a fűtés típusát, illetve azt is, hogy mikortól és hogyan fűtsünk.

A mostani sorozatunk ehhez szeretne egy kis útmutatást nyújtani. Szó lesz a fűtési típusokról, előnyeikről, hátrányaikról, az ideális hőmérsékletről, a hőmérséklet szabályozásáról, távoli hozzáférésről és még sok más fűtési témáról!

Fűtsünk be együtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr4013068176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása