www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Okosotthon megoldások már a bérlőknek is

2017. június 28. - miecs

Beszéltünk már sokat arról, hogy milyen funkciókat tud egy okosotthon, hogy hogyan állítsuk be, hogy milyet válasszunk, hogy miért is jó mindez nekünk. Mindegy egyes bejegyzésünkben megemlítettük, hogy vezeték nélküli és bontás nélkül és bármikor lehet. Az viszont biztos, hogy többen legyintettek a cikkeket olvasva: "Ugyan már, nem fogom itt hagyni a tulajnak, ha elköltözök. Akkor meg minek?" Nem is kell otthagyni neki!

albika.jpg

Ha albérletben laksz és mégis okosotthonra vágysz, nem kell lemondanod róla, pont ez a jó a vezeték nélküliségbe. Mivel nem kell szétvésned a lakást, így nem károsítod meg a tulajod, vagyis nem bukod el a kaukciót, legalább is nem emiatt nem adja majd vissza, ha úgy alakul. Amihez hozzá kell csak nyúlni, az a villanykapcsoló mögötti bekötés, de csak akkor ha világításvezérlést is akarsz. Minden egyéb megoldáshoz maximum egy apró csavarozásra lesz majd szükséged, vagy egy kétoldalú ragasztóra. Majd amikor úgy döntesz, hogy tovább állsz az adott lakásból, ezeket a mozdítható és könnyen szerelhető eszközöket bedobozolod és az új helyre pedig felszereled. Ne maradj ki a lehetőségekből csak azért, mert nem a saját lakásodban laksz!

FIBARO rendszerrel ez tökéletesen megoldható, ahova költözöl, oda viszed a központi egységet, az érzékelőket és a vezérlőket.

fibaro-home-2fb12.jpg

Sőt már egyre több riport szól arról, hogy nem csak a lakók részéről jelent meg az igény, hogy az albérletüket felokosítsák, hanem bizonyos bérbeadók is már nyitottak ebbe az irányba. Főleg nyugati országokban indult már el a trend, hogy bérházak tulajdonosai a bérleményeket felokosítják, így már az albérlet piacon előnnyel indulnak a kiadók között.

apartment_cleaning.jpg

Ezzel megoldással a bérbeadó megmarad a rendszerért felelősnek, a bérlők a saját bérelt lakásuk vezérlésére kapnak kezelési engedélyt. Az alap rendszer és automatizmus bővítéséről a bérbeadóval kell egyeztetniük. Így a lakóknak semmi tennivalójuk az okosotthon, otthonautomatika rendszerrel kapcsolatban, csak élvezniük kell előnyeit a napi életvitelükben. 

Egy szó mint száz, bérlőként sem kell lemondani az okos megoldásokról! Vezeték nélkülivel főleg nem!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr8712625331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása