www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

4 elképesztő okosotthon videó, a jelenből!

2017. június 23. - Smartme

Még mindig nagyon sokan a távoli jövőre gondolnak, ha meghallják azt a szót, hogy okosotthon, pedig már egyre szélesebb körben elterjedt jelenségről beszélhetünk, és nem csak a tehetősebb körökben. Olyan emberek is vannak, akik már több mint 20 éve élnek automatizált környezetben.

Akik nyomon követik a világ technológiai fejlesztéseit, azok rengeteg futurisztikus videót láthatnak arról, hogy mi várható a közeli vagy a távoli jövőben, tele effektekkel és animációs jelenetekkel.

Nézzünk most pár olyan lenyűgöző videót, melyek olyan megvalósult megoldásokat mutatnak be, melyekről nem is gondolnánk, hogy már létezik és működőképes.

Az ágy, ami beveti magát

Kezdjük mindjárt a nap elejével, amikor nagy nehezen felkelsz, a tervezetthez képest sokkal később, és rohannod kell a munkahelyedre. Ilyenkor persze az ágy elrendezésére már nem jut idő, persze ez később meg nagyon kellemetlen lehet, ha vendéged érkezik. Az Ohea Automatico nevű cég megálmodta és el is készítette az ágyat, amely képes bevetni magát.

 

Okos fürdőszoba

Az Living Tomorrow okos fürdőszobája teljesen megváltoztatja a reggeli rituálédat: felgyorsítja, hogy ezzel is egy kicsit tovább alhass reggelente. Fogmosás közben az okos tükör a számodra fontos információkkal lát el: olvashatsz híreket, megnézheted az időjárást, és hogy milyen a forgalom. A megfelelő helyre állva megtudhatjuk, hogy épp ideális-e a súlyunk, mindehhez pedig táplálkozási tanácsokat is kapunk.

Okos nappali

Egy ilyen okos nappalival könnyű lenyűgözni vendégeinket.  A FIBARO okosotthon rendszerrel könnyedén megvalósítható a házimozi rendszer automatikája. Egy gombnyomásra elsötétül a szoba és el is indul az esti film. Ilyen és ehhez hasonló automatikákat hozhatunk létre életünk kényelmesebbé tételére.

RoboChef

Egy robot, aki főz helyettünk – egy igazi valóra vált álom azoknak, akik nem szeretnek sok időt tölteni a konyhában.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr5412615441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása