www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

4 okos tipp, hogy ne ázzon el a lakás

2017. május 10. - miecs

A lakástulajdonosok rendszeresen szeretnének annyit tudni lakásukról, hogy biztonságosan tudják üzemeltetni az eszközöket, vagy a bejövő infrastruktúrát megfelelően tudják használni. Vannak akik rengeteg pénzt ölnek abba, hogy lakásukat minél nagyobb biztonságba tudják, hogy nem történhessen semmilyen káresemény. A biztosító társaságok elmondása szerint egy általános vízkár hihetetlen nagyságú problémát tud okozni mind az utána következő felújítási munkálatokat tekintve, mind az összegre, amit ilyenkor rá kell szánni. Ezért érdemes lehet a vizes problémákat is időben felismerni és cselekedni.

Összeszedtünk 4 okosotthon tippet ahhoz, hogy minél hamarabb kiderüljön, ázik a lakás, vagy pont megelőzzük, hogy elázzon.

letoltes_11.jpg

1. FIBARO vízérzékelő a mosogató alá
Csöpög a csap? Nem kell többet erre figyelned. Vértezd fel a lakásod vízérzékelővel, automatikusan jelezze, ha vizet érzékel ott, ahol nem kellene. Ne izgulj, ne nyugtalankodj többet, biztosan tudni fogod, ha valami vizes helyzet van.

letoltes_9.jpg

2. Kapj értesítést, ha a légkondi csöpög
Volt már olyan, hogy arra értél haza, hogy a légkondi elromlott, csöpög és maga alatt már mindent elárasztott? Nincs többé ilyen. Vízérzékelő használatával minden kiküszöbölhető vagy megállítható, mielőtt költségesebb probléma lenne belőle. Üzenetet küld, figyelmeztet és cselekszik, így nincs több meglepetés.

maxresdefault.jpg

3. Folyik a wc
Nem lehetetlen, hogy a wc-ben tapasztalunk vízfolyást. A wc tartály megtört, csöpög és folyamatosan után tölt. Nem csak, hogy eláztathatja a lakást, de még a vízszámlát is megemeli azzal, hogy folyamatosan feltölti a tartályt. Pocsékolás és felesleges vízhasználat. Előzzük meg! Vízérzékelésekor zárja el a főcsapot a rendszer!

letoltes_10.jpg

4. Úszik a pince
Megtörténhet - beázik, felázik, elázik, elönti a víz. De ott tároljuk mindenünket, amit már nem tudtunk hova rakni. Ne hagyjuk elázni értékeinket. Automatikusan jelezzen a rendszer, ha ázik a pince. Nem tudunk mindent vízhatlanná tenni az biztos.

letoltes_12.jpg

 

További megoldások az Otthonautomatika weboldalon található.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr6312489145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása