www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Jön a tavasz, itt a felújítások ideje 1. rész

2017. március 20. - miecs

Ma van a tavasz első napja. Már elgondolkodhatunk felújításon, javításon, korszerűsítésen házunk körül. Ilyenkor mindig eszünkbe jut csinosítani a kertet, de hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a házunk belül is csinosításra szorulhat. Rendszerint a drágán vett, sokat érő eszközeinkre, vagy tulajdonunkban lévő dolgokra több időt és energiát fordítunk, hogy tökéletes kondícióban legyenek. Könnyedén rávesszük magunkat, hogy olajat cseréljünk az autóban vagy lemosassuk. Egyszerűen letakarítjuk a cipőnket vagy visszük el a tisztítóba a ruhánkat. Egy valamiről viszont éppen ilyen könnyedén meg tudunk feledkezni: a házunk is hasonló karbantartást igényel.

letoltes_4.jpg

Lakásfenntartási projektek ijesztőek és költségesek lehetnek első ránézésre. Azonban ha folyamatosan időzítjük és fedezzük ezeket a javításokat, megelőzhetjük a jövőbeni nagyobb problémákat és kikerülhetjük az egyszeri nagyobb költségeket. Összegyűjtöttünk 3+3 okot, amiért mindenképpen érdemes a rendszeres és folyamatos karbantartás. Az első 3 ok ebben a posztban kapott helyet.

Folyamatos lakás fenntartás fontossága:


Ugyan csak plusz egy feladatpontnak tűnik a tennivalók listájában, de megéri időt szánni rá. Havonta felmérni a helyzetet és javítani, amit szükséges, hogy későbbiekben ne legyen szükség nagyobb kiadásra váratlanul. Miben is segít nekünk ez?

1. Költség megtakarítás - ha rendszeresen felmérjük a lakás helyzetét, és mérlegeljük a javítandó területeket, könnyebben tudunk tervezni a felújítás területén. Valamint lehet csak egy egyszerű javítás tud segíteni, és nem kell még cseréltetni a kiszemelt területet. Ez segít elkerülni az azonnali, tetemes kiadásokat. Például a mosógépem már nem túl fiatal, de tökéletesen működik, ugyan néha kicsit megkergül. Egy ilyen alkalommal kihívtam a szerelőt, ő mondta, milyen cselt tudok alkalmazni, vagy hogyan álljak hozzá, ha megkattan. Ugyanakkor a szakember mondta, hogy tökéletes állapotban van a gép, csak talán a szoftver nem fiatal már. Évente egyszer hibát jelez. Akkor már meg tudom szerelni magam. Olcsóbban kijön ha évente 1-szer kihívom a szerelőt, mint hogy azonnal beruházzak hiba esetén egy új gépbe.

personalization1.jpg

2. Javít az életünkből otthon töltött idő minőségén - egy elromlott vízmelegítő, egy nem jól működő kazán/bojler vagy egy tönkrement légkondi elég nagy kellemetlenséget okozhat otthonunkban. Évente ellenőriztetni szükséges bizonyos rendszereket, hogy helyesen működnek-e, egyszerűbb megelőzni a későbbi komolyabb problémákat. Nem fog hideg zuhanyként fröcskölni a rendszer vagy még rámelegíteni az amúgy is forróságra a nyár közepén. Az egész csak egy felülvizsgálás.

b3cb22e7b19c64e9b5fe69a495df5fc5.jpg

3. Növeli a ház piaci értékét - a legtöbb lakás az idő múlásával egyre jobban elértéktelenedik. Hogyan kerüljük ezt el? Rendszeres karbantartással. Frissen festett otthon, repedésmentes járda, gondozott kert és kulturált épület sokkal keresettebb, mint egy lepukkant házikó. Ne az eladás előtt költsünk rá százezreket/ milliókat, hogy vonzóbbá tegyük, hanem folyamatosan, kevesebbet, időben, hogy mindig felfigyeljenek szépen gondozott otthonunkra. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr9612324929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása