www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

9+1 tipp, hogy házi kedvenceink is élvezzék az okosotthonunkat

2017. január 23. - miecs

Valljuk be, állatot a lakásban vagy házban tartani eleve nem egy egyszerű dolog. Neki sem akarunk rosszat, magunknak sem akarjuk megkeseríteni a napokat, hogy aszerint éljünk, hogy az állatkánknak mikor mire lesz épp szüksége. Állatot tartani felelősség és nem biztos, hogy mindig ott tudunk lenni, mikor játékra, ételre, társaságra lenne szüksége. Ebben is tud nekünk segíteni az okosotthon rendszerünk.

9+1 tipp erre:

c_h_9c_f03_blog-ces-header.jpg

1.,

Elvállalta a szomszéd srác a kutyasétáltatást? Adtál neki kulcsot is, de félsz, hogy elhagyja. Nem kell tovább attól tartanod, hogy elveszíti, és illetéktelen emberek jutnak be a lakásodba. Ha kinyílik az ajtó, a nyitásérzékelő jelez neked, hogy érkezett valaki a lakásba.lead_large.jpg

Vagy ha a kutyasétáltató segítséged a GPS képes telefonja megérkezik a bejárati ajtódon belül, kapsz egy üzenetet. A kamerán tudod ellenőrizni, hogy ki érkezett, így ha illetéktelen érkezett, akkor egyből tudod indítani a behatolást jelző jelenetet, amivel el tudod riasztani a hívatlan vendéget.

2.,

Végig követheted, hogy minden rendben megy-e otthon és amikor a sétáltató távozott, a kutyusoddal is fel tudod venni a kapcsolatot egy rövid játék erejéig.

Ehhez ez a kamera képes és hang közvetítésre alkalmas etető a legjobb megoldás. Beszélhetsz a kutyusodhoz, láthatod is a kamerán és ha jó kutya volt még nasit is adhatsz neki.

3., 

Otthon hagytad, egyedül… biztos, hogy megfelelő a hőmérséklet a kutyusnak? Távolról is beállíthatod neki, ez már nem lehetetlen. Nyáron nagy melegben ne hagyd megsülni, télen a hideg falak között ne fagyoskodjon. Fűtésszabályozás erre is jó egy hőmérsékletérzékelővel.

 fibaro_motion_temp.jpg

4.,

Mindenkinek van otthon egy-két ajtós polc, vagy szekrény, vagy helyiség, ahova nem kellene bebóklásznia egyedül a kedvencünknek, amíg nem vagyunk otthon? Nyitásérzékelőt kell szerelnünk ezekre a helyekre és máris jelez, ha ott turkál ahol nem kellene.

images_1_2.jpg

 

5.,

Ugyan sokszor mondják, hogy biztos nem hiányzunk nekik, amíg nem vagyunk napközben otthon, de mégis már az ajtóban csaholva várnak ránk. Sajátos időérzékük tudja, mikor kell érkeznünk. Oh jaj, de mi van, ha később érsz haza, mint arra számítottál? Bekapcsolhatod a kutyádnak a kedvenc zenéit, csatornáit, de akár szórakoztathatod ezzel a kutyafoglalkoztatóval. Klasszikus kondicionálású tanulás meg Pavlov? Mindez önműködően.

 

6., 

Bizonyos akváriumban vagy terráriumban élő halaknak, kétéltűeknek vagy hüllőknek szükségük van fényre... vagy csak egyszerűen jól néz ki, ha megvilágítjuk az akváriumot. Ezt is már távolról tudjuk vezérleni, hogy meghatározott időben kapcsolódjanak fel a halaknak vagy a teknősöknek a fény. Kapd elő a telefont és nyomd be nekik a világítást, vagy már régen beprogramoztad a napi rutinba?

images_2_1.jpg

7.,

Új cica vagy új kiskutya? Kölyök még és nem mindig sikerül elérnie a cica alomhoz vagy szólnia, hogy sürgős elintézni való forog kockán? Vízérzékelő jelez, ha folyadékot érzékel és máris intézkedhetünk, hogy ne rögzüljön új kedvencünkben ez a helytelen szokás.

images_3.jpg

8.,

Felugrál a kanapéra? Ne mi ismételgessük mindig, hogy „gyere le azonnal.” Mozgás érzékelő a kanapéra irányítva, hangrendszerhez hozzákötve, kedvencünk felugrik és hangszóróból már hallja is a dorgáló szavakat.

66ac851c08a0a10107ab59a7f0702cd57196f249.jpg

9.,

Szökdösős a kutyánk? A nyakörvébe építsünk egy GPS érzékelőt és máris jelez a rendszerünk, ha a kedvencünk átlépi a kert határait.

+1:

Konyhapult és a cicák – örökös harc megy, akinek van macskája az tudja, mintha a konyhapult lenne a természetes élőhelyük. Mikor nem vagyunk otthon mozgásérzékelővel tudjuk távol tartani a macskát a pulttól. Mozgást érzékel a szerkezet a pulton és már le is adja a riasztó hangot, amitől a macska megijed és távozik – ha szerencsénk van.motion_sensor_01_1.png

Ki, mire használná kisállata mellett az okosotthon adta lehetőségeket?

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr5312148193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása