www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

CES 2017 - csak néhány kütyü a sok közül

2017. január 07. - miecs

Egy-két példa arra, miket is láthat az ember Las Vegas-ban a CES 2017-en. Mivel mindenki izgatottan várja, milyen újdonságok kerülnek a tisztelt publikum elé, ezért a média fókuszába is kerül ez a pár nap. Ezt a kitüntetett figyelmet nem hagyhatja ki egy nagy vállalat sem, így megjelennek a legfontosabb szereplők szinte már az összes fellelhető iparágból. A legnagyobb nevek a számítástechnika, játék ipar, a fitnesz cégek, az okosotthon rendszerek gyártói és még az autóipar vezető szereplői is itt mutatják be legújabb fejlesztéseiket mielőtt piacra dobnák.

Természetesen vannak olyan nagy cégek a technológia területéről, akik eddig sem a CES-en mutatták be az újdonságaikat, hanem a saját éves eseményeiken. Ezek a cégek ebben az évben sem tesznek másként és a nagy bejelentések helyett csak új kiegészítőket vagy egyéb termékeket hoztak az érdeklődőknek.

ces-2017.jpeg

A CES 2017 fő témai között tudhatjuk az önvezető autókat, a robotokat, amelyeket otthon tudunk használni, valamint a rengeteg okosotthon megoldást. 

Íme egy kis ízelítő!

Laptop vagy átalakítható laptop - Lenovo Thinkpad X1 Yoga

Amikor laptop vásárlásra adjuk a fejünket, különböző igényeket állítunk a jövőbeli énünk laptopja elé. Aztán ezekből az elvárásokból egyre csak kihúzunk pontokat és megelégszünk azzal, ami találunk. Talán találunk olyat, ami hardver szempontból tökéletes nekünk, de nem jó a szoftvere, de van, hogy a szoftvere pont az amit már régóta keresünk, de csak nem olyan a hardver, amire szívünk vágyott. És ezek még csak a mi elvárásaink... ezután még jön, amit az interneten találunk a 2017-es trendekről, hogy a komoly szakemberek mit is várnának el már egy laptoptól. Lehetetlen, hogy mindent tudjon egy laptop!

lenovo-x1-yoga-hero.png

Jön január és az izgatott érdeklődő utánanéz, hogy milyen laptopokat mutattak be a CES-en és felcsillan a szeme. "Egy gép mindenek felett", "egy gép, ami mindent visz"... Lenovo Thinkpad X1 Yoga-nak hívják. Azóta már dolgoztak rajta, és 2017 meghozta a Yoga-t az új fejlesztéseivel együtt. Teljesség igénye nélkül a Yoga-ról: 360°-ban kihajtható zsanér, dokkolható érintőceruza, beépített LTE, 802.11ad / WiGig,és ami manapság meglehetősen szokatlan vezetékes gigabit Ethernet. Akkumulátora 11 órát bír töltés nélkül. Kezdésnek is nem rossz, de még rengeteg lehetőséget rejt magában a Yoga: csatlakoztathatunk hozzá OLED képernyőt, Iris Plus grafikai kártyát, de akár ujjlenyomat leolvasót vagy IR kamerát arcfelismerővel. Egy szó mint száz, ez már nem is annyira jövő, már itt kopogtat az ajtónkon az új sztenderdeken és elvárásoknak megfelelő technológiai újítás mindenféle kompromisszum nélkül.

 

Viseljük: Notch 3D mozgás érzékelő

Még a legtutibb fitnesz trackerek sem képesek arra, hogy a teljes testünket feltérképezzék. A Notch olyan megoldást ajánl, amivel könnyedén kivitelezhetjük ezt: 6 darab 3D mozgás érzékelő egy csomagban. A mozgásérzékelők még a legkisebb mozdulatunkat is érzékelik. A háromszög alakú kütyüt egy elasztikus pánttal tudjuk magunkra erősíteni a testünk azon pontjára, ahova csak szeretnénk. Ha már felrögzítettük, akkor megkezdődhet az érzékelés sebességmérő, giroszkóp és iránytű segítségével. Követi és dokumentálja mozgásunkat az okostelefonos app-pal. 

letoltes_3_1.jpg

A csomaghoz adják a Notch app-ot, de aki érez magában erőt, az tovább is fejlesztheti az app-ot saját igényeinek megfelelően. A vállalat már együtt dolgozik professzionális sport üzletekkel és egészségügyi cégekkel annak érdekében, hogy minél tökéletesebb fejlesztéseket hozhassanak lére, és remélik, hogy hamarosan a játékiparral is együttműködhet. Fitnesz és sport cégek már tudják használni a Notch eszközét, hogy teljes testmozgást tudjanak mérni és dokumentálni edzések ideje alatt, és a gyógyászatban is alkalmazható mozgásszervi problémák gyógyításában. Bárki megveheti a csomagot és eljátszhat vele, így már alig várjuk, hogy startup-ok és más cégek előrukkoljanak fejlesztéseikkel, amihez Notch-ot használtak. Talán a CES 2018-on már láthatunk is ilyet?

 

Fitnesz eszközök: Misfit Vapor

A Vapor egy nagy előrelépést jelent a Misfit életében, nagy lépés a koncepció óta. A cég, aki egy egyszerű fitnesz tracker megoldással kezdte már egy teljes portfólióval rendelkezik viselhető, magunkra erősíthető eszközök terén. Mindezek közül a Vapor alkalmas a legszéleskörűbb felhasználásra. Ez az első Misfit eszköz, ami full-color AMOLED kijelzőt és érintőfelületet tudhat magáénak, szívritmus figyelővel és GPS követővel van ellátva, valamint zene tárolására is alkalmas. Ahelyett, hogy minden apró fejlesztéssel folyamatosan kiadtak volna egy-egy kütyüt, a Misfit mindent egyben sűrített, egy Vapor-ba.misfit-2-1483593867-7xmy-column-width-inline.jpg

A Vapor-ban összpontosul minden olyan tulajdonság, amire szükségünk van egy fitnesz kütyüben, de ami a legjobban izgatta az érdeklődők fantáziáját az a kütyün lévő szoftver. Kiderült, hogy eléggé ígéretesnek tűnik, ami pont annyi funkciót képes ellátni, amennyire szükségünk lehet, ezzel is megtéve a Vapor-t az egyik leghasznosabb és legszéleskörűbben felhasználható fitnesz tracker eszközzé.

 

Legnagyobb meglepetés: Razor Project Valerie ötlet

Amikor egy laptopot használunk egyszerre munkára, videojátékra és Netflix streamelésre, egyetlen monitor nem igazán elég. Miért nem próbáljuk meg egyből hárommal! A Razer Project Valerie ötlete egyszerűen pontosan ez, adjunk plusz két kicsúsztatható monitort a főmonitorhoz. Mindegyik monitor 17 inch-es, 4K felbontást támogat és a Razer elmondás szerint külön-külön is használhatóak, de egy óriás kijelzőként is lehető őket használni. Ami viszont nagy hátránya, hogy 5,5 kg súlyt kell cipelnünk, ami még egy igazi gamer laptophoz képest is nehéz, nemhogy egy notebookhoz viszonyítva.528866-razer-project-valerie.jpg

Viszont ez még csak egy elképzelés, egy olyan koncepció, amiből ugyan már készült eszköz, de nem tudni mikor kerül a piacra, mennyi lesz az ára, és hogy így kerül-e a piacra, vagy változtatnak valamit rajta. Így kíváncsian várjuk, hogy a Razer Project Valerie-je végül miként valósul majd meg.

Haladunk tovább és legközelebb is bemutatunk pár olyan újdonságot, amit a CES 2017 adott nekünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr1812107913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása