www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Szilveszter éjjelén - 4 ötlet a házibulihoz

2016. december 28. - miecs

Javában benne vagyunk már az ünnepekben, alig hevertük még ki a karácsonyt, már rohan is felénk a szilveszter. Szilveszter éjjele pedig nem is telhetne tökéletesebben, minthogy áthívjuk barátainkat egy kis közös ünneplésre. Búcsúztassuk együtt az évet, gyűjtsük össze, milyen is volt az elmúlt évünk, vessünk számot, hogy milyen is volt 2016 számunkra. Ilyenkor a legjobb arról is listát írni, hogy mit várunk el 2017-től és miket szeretnénk elérni. 

Szilveszter napján nincs is nagyobb öröm, mint azokkal lenni, akik számítottak 2016-ban és számítani is fognak nekünk 2017-ben. Viszont a meghívott vendégeink hoznak majd magukkal plusz egy főt, akit vagy ismerünk, vagy nem, vagy megbízunk bennük, vagy nem... Mindenesetre lehet, hogy nagyon sokan lesznek. Őket vendégül kell látni, annak minden velejárójával - étel, ital, zene, szórakozás. Ehhez már előre készülődnünk kell, el kell mennünk bevásárolni, kitalálni mi lesz a menü, milyen italokat szolgálunk fel, mivel szórakoztatjuk a vendégeket, illetve fel kell díszíteni a lakást. Nah és ekkor még el sem kezdődött az este.

Az este zavartalan leforgása érdekében van egy hatalmas segítségünk, az okosotthon rendszerünk. Nem csak a vendégek szórakoztatásában, de a rend megtartásában, segít, hogy ne kóboroljanak el a vendégek a lakás olyan helyiségeibe, ahova nem szeretnénk nekik bejárást biztosítani.

Most csak néhány lehetőséget szedtünk össze, hogy a szilveszter este úgy teljen, ahogy elterveztük. Minden okos eszköz a FIBARO Home Center központjaival használható, itt csak egy felhasználási lehetőségüket mutatjuk be, minden eszköz még több megoldást rejt magában.

top_system_1.jpg

1. "Zene nélkül mit érek én"

Mit ér egy buli zene nélkül? Minden házibuli alap követelménye, hogy legyen zene. Ezt mindenki tudja, így minden házigazda eleget is tesz neki. Szilveszter éjjelén viszont senki nem akar, majd állandóan a lejátszási listát állítgatva a számítógép vagy a hangrendszer előtt ülni. Erre megoldás a Sonos hangszóró és FIBARO központ együttműködése. Nem csak egyszerűen a zene lejátszási listát tudjuk így kezelni, hanem akár azt is, hogy a lakás melyik részén mikor szólaljon meg a zene. A vendégek fogadása viszont a legfrappánsabb és egyben legmeglepőbb felhasználása - amikor belép a vendég a bejárati ajtón, vagy egy adott szobába, a zene megszólal üdvözölve őt a helyiségben. Garantáltan meg lesz az első téma az estére a vendégek között.

son-play1-blk_7.jpg

2. "Hol van a fény, ami bennetek lakik?"

A lakás fényeivel is játszhatsz úgy, hogy leessen a vendégek álla, de használhatjuk arra is, hogy jelezze, ha valaki áll az ajtóban. Egy mozgásérzékelő, pár vezérlő és egy FIBARO HC központ és csodákra lehetünk képesek. Valaki áll az ajtóban és csengetett. Csak egy tipp: kapcsolódjon fel a világítás a bejárati ajtó felett, ne a sötétben álljon vendégünk, amíg kinyitjuk az ajtót - sőt így mi is látjuk, ki érkezett. Még egy tipp: amikor megérkezik az ajtóhoz egy vendégünk, a lakásban látható számunkra jól észrevehető helyen kezdjen el villogni egy fényforrás, jelezve a nagy hangzavarban, hogy érkezett valaki hozzánk.

3. "Nincs előtted egy ajtó se zárva"

Annál is inkább elzárnál pár helyiséget a vendégek elől. Nem lenne jó ötlet, ha a vendégek a lakásban kószálva a hálószobában kötnének ki, vagy éppen a hűtőben nyúlkálnának olyan ételek között, amit nem nekik szántunk. A FIBARO nyitásérzékelő azonnal észleli, ha kinyílik az az ajtó, ahova nincs a vendégeknek bejárása, vagy ha a hűtőajtó nyílik, és jelezni tud számunkra, hogy bizony valaki kinyitotta, és ha nem mi vagyunk azok, azonnal utána tudunk nézni az esetnek. 

fibaro-portfolio.jpg

4. "Szeretem a reggelt, ... ,szeretem a kávé illatát"

Mikor már degeszre ették magukat a vendégek és eleget ittak is, akkor jön a legjobban egy kis frissen főzött kávé. Az egyszerű kapcsolós (ki/be és már főz is) kávéfőzőnket már előre bekészítettük, így amikor valaki még a buli hevében kávét kíván, csak vezéreljük távolról a FIBARO Wallplug-ot, amihez csatlakoztattuk a kávéfőzőt és máris kész a friss kávé. Sőt senkit ne engedjünk távozni fáradtan, minden távozót kínáljunk egy finom kávéval.

Kellemes készülődést szilveszter éjjelre!

istock_000076521875_large_wide-1bfb7ae3624f0faf81b11a2bfa0343ff7a13b529-s900-c85.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr5612077437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása