www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

5 hely, ahol hasznos egy okosgomb

2016. december 01. - miecs

A Fibaro Button végre elérhető, de most mégis egy kis segítségre van szüksége. Találjunk neki megfelelő helyet!

1.)  Konyha

A konyha egy igazán tökéletes hely a Fibaro Button számára, nagy segítséget nyújt a konyhai feladatok közben. Maszatos kézzel nem szívesen fogjuk meg az ablak kilincsét, vagy nyomjuk meg a villanykapcsolót és a rádiót sem fogjuk bekapcsolni. Na de, mi a helyzet a páraelszívóval? Ne kenjük össze azt sem. Mindezt egy eszköz érintésével tudjuk irányítani, így nem lesz minden maszatos a kezünk nyomán. Tegyük az ajtó mellé, a konyhaszekrény ajtóra, vagy akár tehetjük a mosogató mellé, hogy könnyedén felkapcsoljuk a fényeket, vagy a konyhagépeket, vagy…

Mit lehet vele vezérelni: okos szemetes, fények, zene, TV, ventillátor

konyha.jpg

2.)  Hálószoba

Rögzítsd a gombot az éjjeliszekrényedre vagy a falra az ágyad mellett és garantáltan soha többet nem akarsz kibújni az ágyból! Gardrób szekrény is egy hely lehet, ha hatékonyan és kreatívan szeretnéd összekötni a különböző fénytípusokat például a többszínű LED-et a hagyományos fényforrással. Keltsd életre a gardróbod!

Mit lehet vele vezérelni: fény, zene, termosztát, okos sötétítés, ventillátor

haloszoba.jpg

3.) Bejárat mellé

A Button-t a hálószobában vagy a folyosón a hagyományos kapcsoló mellé elhelyezni jó ötlet hiszen megszokásból úgyis nyúlunk a kapcsoló felé. Ha a bejárati ajtó mellett helyezzük el, megspórolhatunk magunknak számtalan sok elvesztegetett percet, egy gombnyomásra mindent le tudunk kapcsolni, nem kell körbefutni a lakáson távozáskor, érkezéskor pedig mindent bekapcsolhatunk egy csapásra.

Mit lehet vele vezérelni: Termosztát, zárak, csatlakoztatott biztonsági kamera, elektromos kandalló

bejarat_a_szobaba.jpg

4.)  Nappali

Milyen vagány lenne, ha a mozi este valóban mozi élményt adna, miközben csak a nappaliban ülünk? Ne menj ma sehova, programozd fel a Button-t arra a cselekvéssorozatra, ami nem hiányozgat egy mozizáshoz, helyezd el a dohányzóasztalon, nyomd meg a gombot és élvezd munkád gyümölcsét – kellemes mozizást!

Mit lehet vele vezérelni: elektromos kandalló vagy ventilátor, TV, zene, fények

nappali.jpg

5.)  Fürdőszoba

Azzal, hogy a fürdőben ki tudunk jelölni egy helyet a Button számára, már önmagában megnyugtató érzés. Helyezd el a kád mellé, vagy a fő villanykapcsolóhoz, vagy ahova esztétikailag odaillőnek gondolod. Dőlj hátra, és élvezd az időt, amit magadra fordíthatsz, relaxálj egy kicsit.

Mit lehet vele vezérelni:  lefolyó dugasz, fény, zene, vízvezeték főcsap

furdoszoba.jpg

+1 TIPP:  

A FIBARO Button-t mint pánik gomb is használhatod, ha szükséges. Például, ha egy pirosat helyezel el a fürdőben, konyhában, hálószobában, pincében vagy bárhol, megnyomásával azonnal értesítheted a mentőket, rendőröket vagy vészjelzést adhatsz le a családod tagjainak egy nem várt vészhelyzet bekövetkeztekor.

Segíts a Button-nek helyet találni lakásodban! Hova tennéd és mit vezérlenél vele?

(A bejegyzésben felhasznált összes fotó Robyn T., Fibaro felhasználó jóvoltából jöhetett létre.)

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr4912008180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása