www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

A postás mindig kétszer csenget?

... és ha senki nem nyit ajtót?

2016. szeptember 19. - Futrinka20

Az okos otthon biztonságát újradefiniálhatja a SkyBell intelligens videocsengő. Sokkal több, mint egy hagyományos kaputelefon, mert nem csak megmutatja, hogy kicsenget, hanem bármikor és bárhonnan megnézhetünk egy élőképet a mobiltelefonunkon, és beszélhetünk is a látogatóval.  

postas.jpg

A SkyBell használata abszolút biztonságot és kényelmet ígér: bármely meglévő vezetékes csengővel összekapcsolva a látogató megnyomja a gombot, és mi azonnal egy élőképet kapunk az okostelefonunkra. A telefonunkon keresztül élő videobeszélgetést tudunk folytatni, akár a nappaliból, de akár a parkból is séta közben. Az ehhez szükséges ingyenes alkalmazás iOS és Android telefonokra is ingyenesen letölthető. Ebben a kis kütyüben elrejtettek egy mikrofont, egy HD kamerát, egy hangszórót és egy mozgásérzékelőt is. 

specs-skybell-hd.png

Minek is van benne egy mozgásérzékelő? Ha valaki az ajtónk előtt áll, leskelődik, nem csönget, csak ott téblábol, akkor kapunk egy figyelmeztetést. Persze nem jelez minden járókelőt, hanem kivár legalább 10 másodpercet, illetve 1,5 méteren belül kell lennie a mozgásnak. Ha tudjuk előre, hogy vendégeket várunk és nem akarunk minden alkalommal üzenetet kapni, akkor persze ezt a funkciót a mobilunkon egyszerűen kikapcsoljuk. Ha viszont pont egy meglepetés partit szervezel a párodnak, na akkor nem kell az ablakon lesni, mikor ér haza és mikor bújjon el az őt köszöntő csapat. 

A SkyBell egyszerre több felhasználó számára is tud üzenetet küldeni. Ha szükség van rá, akkor sorban értesíti a család tagjait, hogy a postás éppen most érkezett a várva várt csomaggal, telefonon könnyedén meg tudjuk vele beszélni, hogy egy fél óra múlva ugyan sétáljon már újra errefelé. 

skybellhdapp-bronsandsilver-1024x819.png

Persze arra is képes, hogy az egész nap eseményeit rögzítse. Suli szünetben otthon maradt a kamasz gyerkőcöd és kíváncsi vagy rá, milyen haverjai jöttek át? Az aznapi előzmények között megkeresheted a képeket, vagy ellenőrizheted, hogy tényleg levitte-e a kutyát sétálni. 

 

 

SkyBell 2,4 GHz-es sávban működik, és persze folyamatos internetkapcsolatra van szükség a távoli eléréséhez, de manapság azt gondolom a legtöbb háztartásból ez már nem hiányzik. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr6411723635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása