www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

A bevásárlás gombnyomásra

Amikor a hűtőnk okosabb nálunk...

2016. szeptember 12. - Futrinka20

Az LG és az Amazon új keletű szakmai partnerséget kötött, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozhatnak hétköznapi háztartási munkáink: automatizálhatjuk például a bevásárlást, persze, ha egyáltalán akarjuk :)

lghuto.jpg

Az LG LG SmartThinQ Hub most már összekapcsolódik az Amazon intelligens személyi asszisztens rendszerével, az Echoval. Eddig böngészhettünk a különböző mobil alkalmazások között, keresgéltük melyik háztartási géphez melyiket használjuk, és akár kedvünket is vehette a sok különböző App használata. Mostantól nem kell semmilyen egyéb mobil alkalmazást igénybe vennünk, ha az okos otthon különböző funkciót szeretnénk összehangolni: rábízhatjuk az Echot megszemélyesítő Alexára. 

A SmartThinQ szenzorral felokosított mosógép arra is képes, hogy telefonon értesítsen minket, ha egy mosás véget ért, a beépített Amazon Dash szolgáltatáson keresztül pedig egyetlen gombnyomásra házhoz rendelhetjük az elfogyott mosószert. (persze, amelyik országban ez elérhető szolgáltatás)

lg-smart-instaview-fridge-1.jpg

A most bemutatott LG InstaView Door-in-Door hűtőszekrényben egy Intel Compute Stick-el és egy Intel Atom processzorral ellátott számítógép dolgozik. A hűtőszekrény egy hatalmas 29 colos LCD érintőkijelzőt kapott, amelyet akár monitorként használhatunk - konkrétan, mintha egy hatalmas tabletünk lenne a hűtőbe építve. Az InstaView Door-in-Door hűtőszekrény a képernyőjén recepteket kereshetünk, zenét hallgathatunk, videókat nézhetünk, vagy akár online is vásárolhatunk. Vagy ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi van a hűtőben, akkor  egy hétköznapi "ablakként" is használhatjuk, ugyanis a Knock-On funkcióval két kis koppintásra az üveg átlátszóvá válik, és belenézhetünk a hűtőbe. 

lginstaview-kktg--621x414_livemint.jpg
Az LG SIGNATURE hűtőszekrény valóban rendkívül okos hűtő, hiszen a szenzoros technológiájának köszönhetően képes megtanulni a felhasználói szokásokat. Megjegyzi, hogy milyen gyakran nyitjuk-csukjuk és ennek megfelelően optimalizálja működését. Ráadásul egy 2 megapixeles, széles látószögű kamera látja a hűtő belsejének teljes tartalmát, így ha akarjuk akkor okos telefonunkon keresztül távolról, a bevásárlás közben is bekukucskálhatunk a hűtő belsejébe. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr111696353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása