www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Édes élet, printelve

2016. június 08. - SMARTme Building Technologies

pancakebot-011.jpg

Valószínűleg a cikk olvasása közben pár édesszájú olvasónk fenyegető mozdulatokkal veszi tudomásul, hogy már a jó bevált palacsintatésztát sem kell a hagyományos úton-módon, otthon a konyhában sütni. Mielőtt még a furcsán felhúzott szemöldökök tulajdonosai szomorúan vennék tudomásul, hogy ismét eggyel kevesebb játék maradt az élet kegyetlen terepén, nézzünk a történet mögé.

Miguel Valenzuela neve nem a címlapok állandó szereplője, így nagyjából annyi fogalmunk lehet róla, ki ő, mint kezdő focistának a BL-győzelemről. A Norvégiában élő feltaláló, férj, apa, művész napjainkban mérnökként teszi hasznossá magát a társadalom felé. Azért merünk egyszerre ekkora szeletet meríteni a megfelelés irányában, mert forradalmi készüléke, nagyban meghatározza a háztartások reggeli, esti működését.

pancakebot-021.jpg

Miguel lányával dolgozik az új ötletein, de van már tapasztalata robotépítésben a civilben tanárként élő északi embernek. A PancakeBot is a keze nyomát viseli, ami a világ első étel nyomtatója, palacsintatészta adagolóval megspékelve. A szerkezet közvetlenül a palacsintasütőre adagolja a tésztát, sőt az egyes formákat, palacsinta formulákat SD kártyán keresztül feltölthetők, azok a webböngészőben elérhetőek a közösség számára.  

És hogy honnan jött a nem éppen hétköznapi ötlet? Hát kérem szépen, a hűvös norvég úr, olvasott egy cikket egy bizonyos bélyegző masináról Legoból, ami családi lavinát indított el otthon, mert a lánya addig-addig nyaggatta az apukát, amíg az előállt az új és innovatív farbával.  

6 hónap múlva elkészült 2013-ban az első típus, amit már azóta kettő kenterbe vert, az újítások határozott mezején lépdelve. Az idei verzió már egy letisztult készülék sziluettjeit villantja fel előttünk, sok-sok háziasszony örömére.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr818790020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása