www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Most dobja el lakáskulcsát!

2016. április 27. - SMARTme Building Technologies

ultraloq-smart-lock-simplify-your-safety-02.jpeg

Szakemberek szerint egy okos otthon rendszer telepítése, beépítése a lakásba igényfelméréssel kezdődik. A felhasználó napi, heti rutinjához igazodva lehet a felépítményt az össze tartozékéval együtt – érzékelők, vezérlőmodulok – installálni a házba. Ergo csak és kizárólag, egyéni igény kérdése, hogy milyen szintű okos eszközökkel szereljük fel rezidenciánkat.

Lakásunk alfája a bejárai ajtó, melynek védelme fokozottan fontos, hiszen az egyik leggyengébb, legtámadhatóbb pontja házunknak. Éppen ezért érdemes kihasználni az innovatív technológia új szerkezeteit, az okos zárakat. Most egy olyan darabot mutatunk be, amely forradalmian új megoldást kínál a lakás tulajdonosoknak, ezzel is jelentősen csökkenti az illetéktelen behatolás esélyét.

Az Ultraloq UL3 BT a világ első Bluetooth-ujjlenyomat és az érintőképernyő intelligens kar zárja. James Boond legyen a talpán, aki elsőre fejben összerakja ezt a mondatot. Nekünk sem volt könnyű megérteni, aztán ahogy egyre mélyebben beleástunk magunkat ennek az okos zár rejtelmébe, annál inkább egy brutál jó kütyü körvonalazódott bennünk.

ultraloq-smart-lock-simplify-your-safety-01.jpg

Az intelligens reteszt úgy tervezték, hogy maximális kényelmet és rugalmasságot nyújtson. Az okos zárat lehet használni okostelefon alkalmazással, kóddal, ujjlenyomattal. A fejlett ujjlenyomat technológia egy karcolásálló, por- és vízálló érzékelő. 95 ujjlenyomat tárolható a zárban, az azonosításra kevesebb, mint 0,5 másodperc szükséges.

Ha kétszer, a kopogással megegyező mozdulatsort végzünk telefonunkon, az ajtó már nyílik is. A rendszer akkor is működőképes, ha telefonunk a zsebünkben van. A tervezők biztosra mentek, mert állításuk szerint ezzel a zárral soha nem tudjuk magunkat kizárni. A retesz folyamatos dolgozik áram- és internet kimaradás esetén is.

A beépített ’anti-peep-password’ funkció biztosítja, hogy tolvajok ne férjenek hozzá a kódhoz. Három darab AA elemmel működik, amely 8000 nyitást tesz lehetővé. Amint alacsony töltöttséget észlel a zár, azonnal jelzi velünk az appon keresztül.

ultraloq-smart-lock-simplify-your-safety-03.jpeg

Ha állandóan azon aggódunk, hogy mikor törik fel lakásunkat és fogékonyak vagyunk a technikai újdonságokra bátran rendeljük meg az okos zárat. A beruházás nem horribilis nagyságú, az intelligens eszközökhöz képes, egy közepes árkategória, viszont ezért cserébe teljes biztonságot kapunk lakásunkhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr938666880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása