www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Knocki - Az okos kopogó

2016. április 16. - SMARTme Building Technologies

blog_204_20150814070352_jkyi0.jpg

Texasban is sorra nőnek ki a semmiből az érdekesebbnél érdekesebb start-up cégek, akik hivatásuknak tekintik, hogy az okos kütyük világában eddig még nem látott eszközökkel lássák el a piacot. Ezek az eszközök természetesen egyszerűbbé, vagy épp viccesebbé teszik majd, vagy épp már teszik a mindennapokat.

A Knocki egy kis vezeték nélküli eszköz, amit minden felületen lehet használni az otthonokban. Alapvetően ez egy távirányító, de akármilyen. Kopogásra tud kapcsolni! Megkopogtatjuk a falat, az eszköz érzékeli azt, és egyből az adott kopogási mintához beállított kapcsolási szekvenciát el is indítja.

55cead7520321.jpg

Biztos emlékeznek a 90-es évek elején az amerikai filmekben azokra a nagyon praktikus lámpákra, amiket tapsolással lehetett ki- és bekapcsolni. Nos, az alapelv itt is hasonló, de természetesen kicsit továbbgondolva, és finomítva. A szabadalmaztatott kopogásfelismerés nem akusztikus, így tökéletesen biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen hang nem fogja elindítani a kis kütyünket. Ezen felül hibamentesen meg tudja különböztetni, hogy nekiütődött-e valami a falnak, vagy épp mi kopogtunk.

Irányítsa vele tévéjét, kapcsolja be a riasztót, találja meg a telefonját, kapjon üzenetet még akkor is okos telefonjára, ha otthon kopogtat valaki az ajtón, de ön éppen a világ túlsó végén van, vagy csak kapcsolja vele a villanyait. A lehetőségek száma itt is a felhasználók kreativitásán múlik!

Az alábbi videó használat közben mutatja be a Knocki-t! Ami jó hír, hogy már előrendelhető!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr1008631774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása