www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Microbot push - egyszerű gombnyomás

2016. április 04. - SMARTme Building Technologies

Egy Dél-koreai startup cég a Naran egy távolról vezérelhető, intelligens gombot mutatott be, amivel azokat az analóg eszközök kapcsolásokat tudjuk távolról elvégezni, amit nem tudunk automatizálni. Tökéletes megoldás lehet például a modern kávéfőzőknél, ahol nem elég áram alá helyezni a készüléket, hogy lefőzze a kávét, hanem gombot is nyomni kell mellé. Ezzel a kis eszközzel már tökéletesen automatizálhatjuk. A Microbot Push, egy állítható magasságú gomb, amit különböző eszközökre rakhatunk, felprogramozhatunk, vagy az interneten keresztül távolról vezérelhetünk.

Lényegét tekintve a Microbot Push vezeték nélkül csatlakozik, és egy gumi végdarab nyomja le a vezérelendő gombot. Még mindig nagyon sok olyan eszközt használunk, aminél az internet kapcsolat nem megoldott, így a távoli bekapcsolás, kikapcsolás gondot okoz. A Microbot push egy központi csomóponthoz csatlakozik, amit Prota Box-nak neveznek. Az eszközök Bluetooth vagy WiFi kapcsolaton keresztül érik el. A gombok és a központi hub együtt egy automata rendszert alkot. A hub képes együttműködni többféle otthonautomatizálási rendszerrel, így lehetőséget kapunk, hogy a meglévő okos otthon rendszerünkbe analóg eszközeink vezérlését is bevonhassuk. A telefonunkra letöltött applikáció segítségével vezérelhetjük a telepített gombjainkat, vagy az előre beállított időpontokba történő kapcsolást.

A Naran a fejlesztésével nem váltja meg a világot, hiszen az új berendezések közül egyre több képes már okos otthon rendszerhez csatlakozni. Viszont aki nem szeretne egy komplett rendszert vásárolni, csak pár kapcsolást szeretne megoldani, annak a Microbot push tökéletes megoldás lehet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr768558576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása