www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Takarítsunk okosan - iRobot Braava 380

2016. március 24. - SMARTme Building Technologies

braava-sols1.jpg

A takarítás nem könnyű feladat. Kivéve, ha ezt a kisméretű robotot vetjük be a kosz ellen. Ez a szuper hatékony padlótisztító robot profi módon takarítja fel a lakás padlóját a nap bármely szakában. Csak egy eldobható törlőkendőt kell rá erősítenünk, megnyomjuk a söprés, vagy a felmosás gombot, és a robot már végzi is a feladatát. Tökéletesen elboldogul a száraz, vagy nedves törlőkendőkkel is, így felmosásra is a tökéletesen alkalmas. A készülékházban egy víztartályt találunk, ennek segítségével folyamatosan nedvesen tartja a felmosó kendőt.

A Braava egy NorthStar navigációs rendszerrel van ellátva, ami pontosan úgy működik, mint egy GPS rendszer, csak ezt beltéri használatra fejlesztették ki. A robotnak a navigáláshoz navigációs kockát kell a területen elhelyezni. Az alapcsomagban egy ilyen kockát találunk. Természetesen ez a kocka külön is kapható, így több szoba takarítását is el tudja végezni, feltéve, hogy a szobák között nincs szintkülönbség. Ennek a rendszernek a segítségével könnyedén elboldogul akár egy 800 négyzetméteres lakással is, minden pillanatban pontosan tudja merre jár. A pontos helymeghatározásnak köszönhetően szisztematikusan járja végig lakásunkat, minden helyen csak egyszer fordul meg. Ha végzett a feladatával automatikusan visszatér a kiindulási helyére.

Egy ilyen segítséggel már nem is olyan nehéz feladat a takarítás. Ameddig robotunk dolgozik, nyugodtan elvonulhatunk egy csendes sarokba kedvenc könyvünkkel, nehogy láb alatt legyünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr478522166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása