www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

SengLED Pulse - 2 in One

2016. március 17. - SMARTme Building Technologies

Hogy mi is a SengLED Pulse? Egy izzó és egy hangszóró kombinációja. Mindezt okosan.

A SengLED kínai cég, de már megszokhattuk, hogy a fejlődés náluk is rohamtempóban folyik, így termékeiket már az Amazonon is megtaláljuk.

sengled-pulse_red_pewter_led-light-speaker.jpg

A nagy kérdés, amire keressük a választ: A „két eszköz egyben” megoldás tényleg jó ötlet-e?

Nézzük mit is kapunk a pénzünkért. Egy olyan izzót, melyet a hagyományos foglalatba betekerve azonnal használhatunk. Az izzóban mono hangszóró kapott helyet, amelyet nem kisebb gyártó szállít, mint a JBL, és minden funkcióját okos telefon alkalmazáson keresztül vezérelhetjük. Sajnos ebben az esetben a hagyományos fali kapcsolók használatát el kell felejtenünk. Az izzó fényerejének változtatását csak a mobil telefonról, vagy tabletről végezhetjük. A mérete nagyobb mint egy hagyományos izzó, ezért érdemes vásárlás előtt lemérni a helyet ahova tenni szeretnénk.

A Pulse a világítás vezérléséhez a Wi-Fi-n keresztül kapcsolódik otthoni hálózatunkra, viszont a zenék lejátszásához csak Bluetooth kapcsolatot használhatunk. Az applikációk egyaránt megtalálhatóak IOS és Android rendszerű készülékekre is.

Az izzó nagyon szép meleg fehér fénnyel világít, 180 fokos szögben szórva a fényt. A hagyományos izzókhoz képest sokkal takarékosabb.

És most essen néhány szó a hangszórókról is. A JBL által szállított hangszórók nem képesek térhatású hangzásra. És mit jelent ez, ha a mennyezetbe süllyesztjük? A magas frekvenciájú hangok irányítottan terjednek, így a hangszóró alatt elegendő magas frekvenciájú hangot hallunk, de ahogy távolodunk a hangforrástól, úgy a mélyhangok dominálnak jobban. De nem is Hi-Fi minőségre tervezték. Ezzel a megoldással kellemes háttérzenét tudunk biztosítani lakásunkban, egy beszélgetéshez vagy éppen a főzéshez. Erre a célra viszont kiváló minőségben képes megszólaltatni telefonunkról, tabletünkről a zenét. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr218488876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása