www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Amazon újdonságok - a Tap és az Echo Dot

2016. március 11. - SMARTme Building Technologies

amazon-tap_protective-carrying-cases-20481-1024x768.jpg

Amikor az Amazon belépett az okos hangszórók piacára, rögtön nagyot dobott. Az Echo nem csak hangszóróként funkciónál, hanem személyi asszisztensünké is avanzsálta magát. Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakozik az internetre, hangfelismerő funkciót kapott, és már szóban tehettük fel neki kérdéseinket az időjárásról, vagy akár wikipedia bejegyzésekről, de az ébresztést is így állíthattuk be.

Most két új taggal bővítette az Amazon okos hangszóró kínálatát. A Tap-al és az Echo Dot-al.

A Tap megjelenésre hasonlít nagysikerű elődjére. Míg az Echo-t lakásokba szánták, a Tap méretei miatt már hordozhatóvá vált. Beépített akkumulátort kapott, amellyel akár 9 órán keresztül is hallgathatjuk kedvenc zenéinket. A töltése egyszerű, hiszen egy vezeték nélküli töltőt kapott. Egyszerűen csak ráhelyezzük a töltőlapra. Jó hír, hogy az Amazon saját zene szolgáltatása mellett más a konkurens szolgáltatókat is támogatja, így akár Spotify csatornánkról is streamelhetjük zenéinket. Az Echo-ból már ismert Alexa hangszolgáltatás segítségével a hangszóró felolvassa nekünk a híreket, vagy az időjárás jelentést, de mi is hangutasításokkal vezérelhetjük. A beépített Bluetooth szolgáltatáson keresztül akár telefonunkról is streamelhetjük zenéinket.

 

A másik újdonság az Echo Dot.

amazon_echo_dot_slate-100648370-primary_idge.jpg

A fejlesztésnél nem a hangzásra fektették a hangsúlyt, hanem a szolgáltatásokra, és a méretre. Kicsi, kompakt, és olyan okos, mint a nagytestvére. Ez a kicsi hangszóró is hét beépített mikrofont kapott, amin keresztül várja hangutasításainkat, amelyeket a megszokott Alexa hangszolgáltató rendszer hajt végre. A Tap-hoz hasonlóan nem csak az Amazon saját zeneszolgáltatását érhetjük el, hanem a konkurens szolgáltatókat is támogatja. Mivel a hangszóró méretéből adódóan a hangminőség igazából csak az utasításaink megválaszolására alkalmas, ezért a fejlesztők külső hangszóró csatlakozását is lehetővé tették. Bármilyen Bluetooth, vagy 3.5” jack kapcsolatra képes hangszórót hozzákapcsolhatunk.

Mint láthatjuk, az Amazon a személyi asszisztens vonalon szeretne kitűnni a versenytársak közül. A beépített szolgáltatásoknak köszönhetően ez sikerülhet is neki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr78464930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása