www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Appbot - smart biztonsági robot

2016. március 10. - SMARTme Building Technologies

appbot.jpg

Otthonunk biztonsága mindenki számára fontos. Ezért szereljük fel lakásunkat riasztó rendszerrel, kamera rendszerrel. Minden bizonnyal, ha okos otthonunk van, ezeket a biztonsági megoldásokat is beleintegráljuk, hogy távolról is ellenőrizhessük lakásunkat. Az okos otthon megoldások között vezető helyen vannak a különböző Smart kamerák, melyek az internetre csatlakozva bárhonnan elérhetőek okos telefonunk segítségével. Bármikor megnézhetjük mi is történik otthon, amíg távol vagyunk. Ezeket a kamerákat fixen tudjuk elhelyezni szobánként, és nem biztos, hogy mindem területet le tudunk fedni velük. Ezt a biztonsági rést próbálja befoltozni az Appbot LINK, a világ első intelligens otthoni robotja.

Ez a kicsi intelligens robot képes látni, hallani, érzékeli a mozgást, és mozgó tárgyak követésére is képes. Vezeték nélküli töltő állomáson tölti fel az akkumulátorát, ahova bárhonnan visszatalál automatikusan a lakásban, ha érzékeli, hogy a töltöttségi szintje alacsony. A dokkoló 360°-ban motorosan körbe forgatható, a töltés ideje alatt is látja területet. Feltöltés után legurul a dokkolóról, és ismét lakásunk védelmére kel. Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakozik az internetre, ezen keresztül érhetjük el okos telefon applikációnk segítségével bárhonnan a világból.  Ha szokatlan mozgást érzékel, azonnal üzenetet küld nekünk, és máris online kapcsolatban nézhetjük mi is történik otthonunkban. A robot rendelkezik mikrofonnal és hangszóróval, így akár cseveghetünk is az otthon maradt családtaggal.

Mi történik, ha valamiért felborul? Képes magát talpra állítani. A mobil applikáción keresztül irányíthatjuk, mint egy játékautót, de képes önállóan követni a gyanúsnak vélt mozgó tárgyakat, embereket.

Kicsi, okos, és mozgó. Ezek a tulajdonságok azok, amelyek miatt valószínű sokan fogják választani a hagyományos fix telepítésű kamerákkal szemben. Formája hasonlít Wall-e a robotra, ami sok gyerek kedvenc rajzfilmje volt. Biztos vagyok benne, hogy gyerekeink is odalennének egy ilyen biztonsági megoldásért.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr578460280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása