www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Ecoisme - energia megtakarítás egyszerűen

2016. március 02. - SMARTme Building Technologies

device-8.jpg

A mai világunkban sokan vagyunk akik odafigyelünk, hogy energiafelhasználásunkat csökkentsük. Ez nem is mindig olyan egyszerű feladat. Különböző érzékelőket telepítünk az egyes fogyasztókhoz, ezeket valahogy összekötjük egy központi rendszerrel. Sokan azért nem vágnak bele, mert bonyolultnak tartják. Ezeken próbáltak meg változtatni a fejlesztők, és  sikerült is nekik.

Az Ecoisme egy olyan okos eszköz, amivel nyomon követheti az energiafogyasztást a lakásban, értesítést kap telefonjára, amikor valami bekapcsolva marad. Nem kell aggódnia, ha elfelejti kikapcsolni a vasalót, ha a gyerek égve hagyta a világítást az éjszaka közepén, vagy ha a hűtőszekrény ajtaja nyitva maradt. Ecoisme segít vigyázni erre.

Az eszközt elektromos hálózatunkra kötve nyomon követhetjük a lakás teljes fogyasztását, vagy akár egyes berendezésekről kaphatunk információt. Ezeket az adatokat számítógépünkről, telefonunkról vagy tabletünkről is megnézhetjük. Az adatokat látványos, jól áttekinthető grafikonon, valós időben is megjeleníthetjük. Ajánlásokat is kapunk a rendszertől, mely fogyasztóknál érhetünk el megtakarítást. Mindehhez csak egy készüléket kell az elektromos hálózatba kötni. Egyedi technológiájának köszönhetően egyesíti a terhelés ellenőrzést és a spektrum analízist.  A fogyasztókat csoportokba is rendezhetjük, így például külön figyelhetjük a háztartási gépek, külön a világítás fogyasztási adatait.

Az Ecoisme az idei CES kiállítás innovációs díját is megkapta.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr688434190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása