www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

FIBARO Swipe - az érintés nélküli vezérlés

2016. február 18. - SMARTme Building Technologies

swipe.pngA FIBARO, nemrég mutatta be, a karcsú, vezeték nélküli gesztus kontroll padját, az úgynevezett FIBARO Swipe-ot. Ezzel az eszközzel lehetőségünk lesz, hogy intelligens eszközeinket egyszerű kézmozdulatokkal vezéreljük. A FIBARO Swipe egy 5 x 7”-os, vezeték nélküli kontroll pad, ami négy AA elemmel vagy micro USB csatlakozón keresztül állandó táplálással működik.

FIBARO Swipe felismeri az egyszerű gesztusokat - fel, le, jobbra, balra, körzés jobbra, és körzés a balra – így vezérelhetjük pl. légkondicionálónkat. A készülék csatlakoztatható bármilyen Z-Wave-et használó okos otthon vezérlőhöz, vagy más csatlakozni képes eszközhöz, mint pl. a fényképezőgép vagy szórakoztató rendszerek.

fibaro_swipe.jpg

Mozdulatainkkal különböző forgatókönyveket aktiválhatunk, mint pl. világítás kapcsolása, zene bekapcsolását a konyhában, amikor főzés közben koszos a kezünk, stb. Érintés nélkül vezérelhetjük otthonunkat.

Az alapötletet FIBARO Swipe létrehozására egy kórház megkeresése adta. Olyan megoldást kerestek, ahol a világítást érintés nélkül lehessen kapcsolni a fertőzések megakadályozása miatt. A FIBARO mérnökei ezt az elgondolást fejlesztették tovább, egy olyan terméket létrehozva, amelyik bármilyen Z-Wave-s otthonautomatika rendszerbe beleilleszthető.

Már alig várjuk, hogy az első darabot a kezünkbe tarthassuk, tesztelhessük. A teszt eredményét, első benyomásainkat a termékről, külön posztban írjuk majd le.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr678400696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása