www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Álljunk készen a nyaralásra!

2017. június 07. - miecs

Már a szemünk előtt lebeg a jól megérdemelt éves nyaralásunk? Már azon gondolkozunk, mit pakoljunk majd el? A gyerekeknek már majdnem itt a szünidő? Ha elmegy az egész család nyaralni, akkor ki vigyáz majd a házra? Akit megbízunk, az tényleg ránéz majd? Mi van, ha pont ő fog kutakodni a cuccaink között? Vagy ha nem ér rá, mert valami közbejön? 

A nyaralás a nyugalomról, pihenésről, a fáradt hétköznapok magunk mögött hagyásáról szól. Kicsit kilépünk a megszokott körforgásból, elhagyjuk a mókuskereket és nem izgulunk másért, csak hogy jól sikerüljön a nyaralás. Még mindig ott a kérdés: mi lesz a házzal egyedül? Nem kell aggódnunk, ha felszereltük okosotthon megoldásokkal, hiszen az otthonautomatikának köszönhetően úgy fog viselkedni, mintha otthon lennénk. Kevésbé lesz kecsegtető a betörőknek.

blog_298_20160714152303_73l6j.jpg

Állítsunk be jelenlétszimulációt

A betörőket legjobban az a ház fogja érdekelni, ahol sötétedés után sincs mozgás, nincs élet és hajnalig nem történik semmi a lakásban. Ezek bizony egyértelmű jelek arra, hogy nincs otthon a család. Ezt elkerülendő, érdemes az otthonautomatika rendszerünkbe jelenlétszimulációt beállítani. A FIBARO központon keresztül ez hihetetlenül egyszerű. Állítsuk be a nappali világítását, a tvt, a zene lejátszását, a közlekedő fényeit, akár a hálószoba éjjeli szekrényén az olvasó lámpát és a redőnyöket, hogy azok olyan logika szerint mozogjanak, mintha otthon lennénk és az esti rutinunkat élnénk. A legjobb, hogy ha el is felejtettük aktiválni a nyaraláskor érvényes jeleneteket még otthon, akkor is távolról elérjük a központot és bárhonnan aktiválhatjuk az appon keresztül.

images_14.jpg

Biztonság akkor is ha nem vagyunk otthon

Ugyan már beállítottuk a jelenlétszimulációt, kapcsolódnak a lámpáink, néhány érzékelőnk is van, mozognak a redőnyeink. Érzékelőkre biztosan be van állítva pár jelenet, aktivitás mikor otthon vagyunk. Ilyen például, ha mozgást érzékelve felkapcsol az adott szoba világítása. Ugyanezt meg tudjuk oldani kültérre is. A terasz védelmének érdekében ott is beállíthatjuk ezt az érzékelést, sőt hogy távolról is lássuk, mi történik a kertünkben kamerát is csatlakoztathatunk a FIBARO rendszerhez. A kompatibilis kamerák a teljesség igénye nélkül Hikvision Dlink, Easy cam, Edimax kamerák. Az összes csatlakoztatható egyéb eszközt itt lehet elérni: Kompatibilitási lista.

Így akár nyaralás közben is ránézhetünk a kamerákon keresztül, hogy mi történik otthonunkban.

fibaro-ipad-screenshot4.jpeg

 

Távoli ellenőrzés

Ha már ezzel az apró lépésekkel biztonságosabbá tettük lakásunkat, nyugalomban elmehetünk nyaralni. Természetesen pihenésünk közben is bárhonnan és bármikor, távolról ellenőrizhetjük otthonunk állapotát. Akár laptopon, de ha azt nem is vittük magunkkal, akkor is telefonon ránézhetünk. Ugyanakkor még az is fokozza a biztonságot, hogy illetéktelen behatolás esetén jelzést kapnunk és a riasztást házunk jelzi a külvilág felé. Nem csak riasztó hangjelzést adhat le, de a világítást is folyamatosan és össze-vissza kapcsolgathatja, valamint a redőnyök automatikusan le- és felmennek. Ezen riasztási jelent közben betörő legyen a talpán, aki nem adja fel a meglepő helyzettől. A szomszédok is észreveszik, hogy valami nem stimmel a lakásban és a betörő is kereket old még mielőtt elkezdhette volna munkát.

images_15.jpg

A FIBARO okosotthon rendszer azon túl, hogy megteremti az elektromos eszközök automatizálást és időzítését, olyan funkciókat szolgáltat a tulajdonos számára, amelyek fokozott biztonságot nyújtanak a nyári szabadságolások ideje alatt is. A rendszer rugalmasságának köszönhetően, és tekintettel a felhasználói igények változatosságára, a FIBARO okosotthon valós megoldást kínál az ingatlan védelmére.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7212567855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása