www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Amazon Echo Look - a legújabb "tükör"

2017. április 27. - miecs

Az Amazon-tól már megszokhattuk a folyamatos fejlesztést, innovációt és Alexa-t. Most a legújabb termékükkel Alexa-t összeköthetjük a hálószobánkkal és még stílus tanácsadóként is funkcionálhat.

amazon-echo-look.jpg

Az Amazon a napokban mutatta be az Echo Look-ot. Egy mondatban összefoglalva ez az eszköz mindent tud, amit Alexa-nál már megkedveltünk és most még abban is segít, hogy még jobban nézzünk ki. Együtt hozzuk ki az Echo Look-kal a legjobbat magunkból.

Pro:

Ez egy kamera, ami több mint egy webkamera. Hangvezérléssel teljes alakos fotót vagy rövid videót készít rólunk. Ennek segítségével dokumentálhatjuk saját ruhatárunkat, sőt egy outfit értékeléséhez segítséget is kérhetünk a Style Check-től, ami a gépi tanulás algoritmusait egy stílus tanácsadó ötleteivel vegyíti. Így abban is tud tippeket adni, hogy milyen stílus, milyen márka vagy éppen pontosan melyik összeállítás illene hozzánk. Ha nem tudunk reggel dönteni, melyik lenne a legcsinosabb összeállítás, akkor 2 lehetőség közül kiválasztja helyettünk a jobbat. Igazi okostürkör kamera alakban.

eh-kk-image-574x602-2x_cb529298494_1.jpg

Viszont személyi asszisztensként is igénybe vehetjük. Készülődés közben megtudhatjuk tőle a legfontosabb híreket, megkérdezhetjük, hogy milyen időre készüljünk és még a napi programjainkról is tájékoztatást ad. Ugyanakkor egyre többre lesz képes, hiszen folyamatosan fejlesztés alatt áll. Mindig egy picit többet és többet tud nekünk nyújtani.

Kontra:

Hova is kell helyeznünk a kamerát? A hálószobába.. vagy legalább is abba a szobába, ahol öltözünk és ahol tükörként van rá szükségünk. Az okos eszközök is internethez csatlakoztatva léteznek, így jogos a kérdés, hogy internet kapcsolattal rendelkező okos kamerát tegyünk-e az egyik legintimebb szobába, beengedjük-e a személyes terünkbe? Mi történik a privát életünk, a magánéletünk szentségével? Egyáltalán ki látja a fotóinkat és a videóinkat? Nem lehetne kikapcsolni az eszközt?

A legfontosabb, hogy van ez Echo Look-on kikapcsoló gomb, olyankor elvileg nem figyel, nem vesz fel semmit és nem is hallgatózik. Egy oldalsó gomb segítségével kikapcsolható a kamera és a mikrofon is. Ez szép és jó, de mint jól tudjuk a hackereket nem fogja megállítani egy kikapcsoló gomb. Amazon elmondása szerint az ő biztonsági rendszerük úgy lett kifejlesztve, hogy a hackerek nagyobb része eltántorodjon attól, hogy feltörjék. Persze semmi sem bombabiztos. 

eh-techspecs-image-1000x750-2x_cb529298492.jpg

Amikor azt mondjuk Alexa-nak, hogy fotózzon le minket, akkor a képeket az applikációba menti, de közben az Amazon felhőjébe is felkerül. Mindaddig ott lesznek ezek a képek, amíg le nem töröljük személyesen a két kezünkkel. 

Viszont ezek a fotók hol is készülnek? A hálószobánkban, és nem csak a ruhánkról. A szobában található berendezés, a falra feltett dekoráció, a körülöttük lévő milliő is kirajzolódik a képeken. Háttérben, előtérben, jobbra, balra, mindenhonnan információ gyűjthető. Ezzel már ki is rajzolódhat bárki számára, hogy milyen környezetben élünk, milyen az anyagi hátterünk, mi lehet a családi állapotunk, és számtalan már adat kerülhet fel rólunk, amit nem szerettünk volna megosztani. 

Amazon elmondása szerint nincs még elképzelésük arról, hogy ezeket a fotókat a későbbiekben felhasználják-e más szolgáltatásukhoz. Ugyanakkor mivel folyamatosan fejlesztik az Echo Look szolgáltatásait, még az is megtörténhet, hogy ezekkel a fotókkal bővítenek majd.

A jövő már itt van velünk a jelenbe - ez már biztos!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7412458179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása