www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Okos hotel - vendég igényeire szabott élmények

2017. március 07. - miecs

Az intelligens otthonok nyújtotta lehetőségekkel már nyaralásaink alkalmával sem kell lemondanunk otthonunk automatizált kényelméről. Világszerte rengeteg kisebb és nagyobb hotel haladt a trendekkel és szobáikban fellelhető több kevesebb okosotthon funkció. Vajon milyen funkciókra számíthatunk egy okos hotelben nyaralásunkkor?

smart_automated_hotel.jpg

Nincs is annál jobb érzés, amikor intelligens lakásunkat otthon hagyva egy intelligens hotelbe szállunk meg. A megszokott kényelemet biztosítja számunkra néhány hotel. Nézzünk néhány felhasználási példát!

"FOGLALT"

Bejelentkezéskor a rendszer megkapja a "triggert", hogy a szobát elfoglalják, bejelentkezett a vendég. A rendszer elkezdi felfűteni a szobát, hogy a megfelelő hőmérséklet várjon bennünket ajtónyitáskor.

letoltes_1.jpg

"WELCOME" jelenet

Amikor először lépünk be a szobánkba, elindul a "welcome" jelent, amely üdvözöl minket: a világítás felkapcsol, a zene halkan megszólal, széthúzódnak a sötétítő függönyök és a TV egy személyre szabott üdvözlő üzenettel köszönt minket.

transitional-entry.jpg

Személyre szabott élmények

A jeleneteket a vendég igényeire lehet szabni, ami egyediséget és luxust kölcsönöz az adott szállodásnak. Magunk tudjuk beállítani, hogy a "kellemes ébredés" jelenet hány órakor húzza szét a függönyöket, kapcsolja be a híreket vagy a zenét. Sokkal kedvesebb ébresztés, mint egy reggeli telefon vagy az ébresztő óra csörgése.

morning_star_hotel_room5.jpg

Energia hatékonyság

Figyelemmel tudunk lenni a környezetünkre és környezetbarát módon tudunk nyaralni is. A szenzorok érzékelik, hogy a vendég ott tartózkodik-e a szobában. Ha azt érzékeli nincs senki a szobában, eco módra vált, lekapcsolja a világítást és beállítja a fűtést energia takarékosra.

Jól hangzik, ugye? Mikor indulunk nyaralni?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7712320971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása