www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

3 mód, ahogy az otthonautomatizálás segít egy család mindennapjaiban

2016. december 09. - miecs

Hogyan tudja az otthonautomatizálás jobbá és egyszerűbbé tenni az életemet? Ezt a kérdést mindig meghallgatjuk. Mi sem vitatjuk, hogy azért még képesek az emberek a kezükkel lekapcsolni a villanyt vagy beállítani a termosztátot. Tegyük fel úgy a kérdést, hogy miben tud segíteni a családunk életében? Nézzünk erre pár példát!family.jpg

1. Okos ajtózár csökkenti a stressz érzését

Valljuk be, biztosan éltünk már át olyat, mikor gyermekünk elvesztett valamit. Legtöbbször ez a valami a lakáskulcs. Egyszerűen ez az élet rendje. Gondolj csak bele, gyermeked elveszti a kulcsát hazafelé, de hamarabb ér haza minthogy te egyáltalán elindulnál munkából. Hogyan jusson így be a házba főleg ha ilyen hideg van mint most? Erre lehet jó megoldás az okos ajtózár, na meg a személyre szabott kódok, kulcs nélkül is be tud jutni gyermekünk a lakásba. Sőt még kapunk is egy üzenetet, hogy a gyermek biztonságban hazaért.

genie-smart-lock-2.jpg

Ezen felül van még más eset, amikor az okos ajtózár hasznos lehet. Nem fog többet előfordulni, hogy már 5-6 utcával arrébb jusson reggel eszedbe a bejárati ajtó - és a mozdulat, amit nem tudsz felidézni: vajon bezártad-e. Többet nem kell bepánikolva hazarohannod ellenőrizni, hiszen egy egyszerű kattintással ellenőrizni tudod, hogy becsuktad-e, ha meg nem, akkor be tudod épp ugyanilyen egyszerűen csukni.

 

2. Okos világítás a családi béke őrzője

"Ki hagyta felkapcsolva a lámpát?" Valószínűleg elég sokszor elhangozhat egyes családok életében ez a mondat, akár nap mint nap vita forrása lehet. Az okos világítás segít abban, hogy visszaálljon a családi béke és kezelhetőbb legyen a világítás. Be lehet programozni napi vagy akár heti rendszerre az okos világítást, vagy egyszerű időzítésre is lehet állítani - például, hogy 10 perc múlva kapcsolódjon le. Mozgásérzékelővel párosítva családunk tagjainak nem csak hogy le nem kell kapcsolnia, de felkapcsoláshoz sem szükséges megnyomni a gombot. Természetesen azért ne jussunk oda, hogy ha a lustaság fájna, már ordítana a család összes tagja. Van ennek kényelmi szempontból ésszerű felhasználása is. Ha sötétben érkezik haza egy családtag, a bejárat feletti lámpa már kedvesen hazavárja és nem kell a sötétben a villanykapcsoló keresése közben végigtapogatni a hideg falat.  

 

3. Élhetőbb lakás kialakítása

Azok számára nagyban megkönnyítheti a mindennapi életet egy okosotthon, akik öregek és nehézséget okoz nekik bizonyos mozdulatsorok elvégzése, vagy valamilyen fogyatékossággal vagy esetleg rokkantsággal élnek. Számukra egy mozgásra felkapcsoló lámpa is már sokban megkönnyítheti mindennapjaikat. Sokkal könnyebb számukra megnyomni egy gombot, mint végigjárni és kivitelezni a jelenetbe programozott eseményeket. FIBARO Button az éjjeli szekrényre, ébredés után gombot azonnal megnyomja, redőny felmegy, fűtés felkapcsol, világítás a folyosón kellemesen mutatja az utat a fürdőszoba irányába. Sokszor nem csak plusz kényelmet ad, hanem a mindennapi létezést könnyíti meg számukra.

care_for_you_loved.jpg

 

Az életben ez ennyire egyszerű és okos is lehet!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2112033347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása