www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Ötletek házeladáshoz

2017. augusztus 15. - miecs

A lakáseladásnál már a hirdetés képei is nagyon sokat befolyásolnak azon, hogy mennyire könnyen tudod eladni lakásodat vagy a házadat. Nagyon apró dolgokon múlhat az, hogy egy ingatan szimpatikus vagy sem. Íme néhány okos tipp, amivel egyszerűen feldobhatod eladásra szánt otthonodat. Tűnj ki a többi eladó közül!

1. Fény, fény fény

Egy világos szoba mindig megnyerő hangulatú, tágas és hívogató. Ezt sokszor többnyire a fekvésétől és a környezettől függ, de apró trükkökkel sokat javíthatsz rajta. Az ablakok legyenek kristálytiszták, használj nagyobb teljesítményű izzókat, és frissítsd fel a falakat világos színű festékkel.​

Egy otthon legcsábítóbb értéke a fény, a lakás jövendőbeli tulajdonosainak is ez lesz az elsődleges szempontja. Ha a lakás fekvése lehetővé teszi, használjuk ki a természetes fény adottságait, amennyire csak lehet. Nyisd szét a sötétítőket, húzd fel az árnyékolókat, amiket érdemes lecserélni, ha már nagyon régiek.

rs.png

A szobáknak új érzete kell, hogy legyen. Az újrafestés rengeteget javít a szobák atmoszféráján, és kellemesebbé, frissebbé teszi a levegőt is. A merész színekkel óvatosan bánj. Nem biztos, hogy a vevőknek pont olyan az ízlése, mint neked. Használj inkább olyan színeket, amelyek semlegesebbek, de sok ember számára kedveltek.

Az új villanykörték nagyot dobnak a szobán. Helyezz el minden 50 négyzetméterre legalább egy 100 wattos világítást, és kombináld álló és asztali lámpákkal. Léteznek design villanykörték is, amelyek hozzátehetnek otthonod egyediségéhez.

2. Vidd el otthonról személyes tárgyaidat

A költözés érzelmileg megterhelő élmény. Minden szobához köthető valamilyen emlék, sokszor családi fotók és tárgyak formájában. Az ingatlanosok nem véletlenül javasolják, hogy ezeket rejtsük el a vásárlók elől, hiszen nehezebben képzelik el a saját jövőjüket ott, ahol bármi is az előző tulajdonosra emlékezteti őket. A legjobb, ha azt látják, hogy már össze vagy pakolva, hogy az új otthonodba költözz.

flat-for-sale-in-barcelona-marina-with-tourist-licence-4.jpg

3. Merj változtatni a régi elrendezésen

Azért, mert az utóbbi években neked megfelelő volt, nem biztos, hogy azon nem érdemes változtatni. Próbáld meg kívülről, idegenként tekinteni a lakásodra. Bátran költöztess át bútorokat egyik szobából a másikba, nézzen ki magazinba illően a lakás. Hívd át ismerőseidet, kérd ki az ők véleményüket is. Megéri akár szakember segítségét is kérni. Ne aggódj, a hiedelmekkel ellentétben nem olyan magas az órabérük, ráadásul néhány óra alatt teljes átalakuláson megy át otthonod. Segít eldönteni, hogy mi az, amire szükség lehet, és mi az, amitől érdemes megszabadulni. Így fel lehet szabadítani a tereket, és tágasabbnak, barátságosabbnak is fognak tűnni.

4. Okosítsd otthonodat

Az ingatlan piacon manapság nehéz kitűnni, ráadásul szeretné mindenki a lehető legmagasabb áron eladni régi otthonát. Ha már az alap adottságaiból nem tudsz többet kihozni, érdemes plusz értékeket hozzátenni. Sokan azt gondolják, hogy egy okosház kialakítása milliókba kerülő, nagy felfordulással és sok munkával járó procedúra. Ma már a vezeték nélküli technológiának köszönhetően az otthonautomatika egy alap csomagja nem kerül többe, mint egy jobb képességű laptop, és ha ilyen intelligenciával rendelkezik otthonunk, a befektetés többszörösével, okosotthonként hirdethetjük meg.

14232011_1421707927858648_1520479444256839674_o.jpg

A vásárlókat pedig lenyűgözi majd a távolról is vezérelhető világítás, fűtés, vagy az árnyékolók automatizálásával járó kényelem. Később pedig megvan a lehetőségük, hogy saját ízlésük szerint bővítsék és fejlesszék a rendszert.

5. Az első benyomás fontossága

Nem lehet kellően hangsúlyozni, mennyire fontos az első benyomás. Csalási háznál a kert rendbetétele, a fű lenyírása elengedhetetlen. A rendezetlen udvar elrettentheti a vásárlókat úgy, hogy még csak be se értek a házba. 

haz.jpg

Dobjuk fel a kertet néhány extra lámpa állvánnyal, vagy kültéri ládákkal, amelyekbe virágokat ültethetünk.

Gondoskodjunk a bejárati ajtó esztétikájáról is. Úgy fessen kívülről a ház, hogy a vevők alig várják, hogy megnézhessék belülről is!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7112748166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása