www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

A Virtuális Valóság ideje eljött, és szenzációsabb lesz, mint gondolnád!

2017. június 15. - Smartme

Azon már nem lepődünk meg, hogy egyre több számítógépes játékfejlesztő cég készít olyan játékokat, melyeket nem csak monitoron láthatunk, hanem egy speciális szemüveg segítségével már mi magunk kerülünk bele a játék világába. Amióta Pokemon Go olyan népszerű játék lett, már sokkal fejlettebb technológiák állnak a piacra kerülés küszöbén, és nem csak a játékok, hanem az életünk több területére kiterjedő újításokra is lehet számítani, és néhány dolog talán teljesen át is helyeződik a digitális valóság világába.

VR edzőgép otthonra

A Virtuális Valóság motiválhat minket a mozgásra. Sokkal jobban telik az idő planking tartásban, ha ilyen élmény tárul elénk, mint ezzel a géppel. Ráadásul nem csak passzívan nézzük, hanem az olyan készségeinket is fejleszti, mint a reflex és az egyensúlyérzék.

Virtuális Frizbi játék

A játéktermek világában is változásokat fog okozni a virtuális technológia fejlődése. Egy ilyen frizbi játékban részt venni nem hétköznapi élmény, egy pillantás alatt a Thron című mozifilmben érezhetjük magunkat. Remélhetőleg a jövőben az otthon, számítógép előtt ülő lusta fiatalokat is mozgásra sarkallja.

Izgalmasabb olvasói élmény

A könyvek szó szerint megelevenednek. Könnyebben leköthetjük a gyerekek figyelmét, ha a könyvek animációi megmozdulnak, és segítenek elképzelni mindazt, amit az írók közvetíteni szeretnének. Egy tablettel, vagy VR szemüveggel is megtekinthetjük ezeket a kreatív mozgóképeket.

Tanulás és virtuális valóság

A virtuális valóság az orvos tanoncoknak is rengeteget segíthet a jövőben az anatómia tanulásában. A zSpace speciális tabletjei lehetővé teszik a holografikus előadások megtartását. Nem csak megnézni, hanem módosítani, manipulálni is tudják a látott képet egy interaktív toll segítségével. A tabletet már amerikai iskolákban tesztelik.

 

Művészet a virtuális valóságban

Festeni, rajzolni és mostmár szobrászkodni is lehet a virtuális valóság segítségével. A saját kezeddel hozhatsz létre különböző formákat. Mindez speciális mozgásérzékelők segítségével lehetséges. A Google Tilt Brush-al 3D-ben festeni is lehet, ezernyi hatás és szín közül választhatunk, mindeközben a saját festményünk világába kerülünk. Ha ez nem okoz flow élményt a művészeknek, akkor már semmi sem. Ez a technológia a divattervezés folyamatát is gyökeresen megváltoztathatja.

Ne csak lásd, érezd is

Végezetül,  amire már nem is mernénk gondolni: a virtuális valóságban már érezni is tudjuk a tárgyakat, szereplőket. A Hapto speciális eszközével bizony már ez is lehetséges.  Az eszközben lévő 21 darab gombocska olyan érzetet kelt, mintha valóban ott lenne, és meg is tudnánk fogni a látottakat.   

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7912593379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása