www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Reggeli kávét azonnal - sose volt még ennyire könnyű

2017. május 17. - miecs

Reggelente sokunknak gondot okoz, hogy kimásszunk az ágyból. Többször visszadőlünk még, nehezen nyílik a szemünk. Ha már sikerült kimásznunk, akkor irány a konyha. Kávé nélkül nem indul a reggel, de mire ide eljutunk megszenvedjük az ébredést. Van pár okosotthon tippünk, hogy lehetne kellemesebben kelni és hogyan teremhet már ott a frissen főzött kávé, mikor még csak letesszük a lábunkat az ágyról. Te mire tippelsz?

letoltes_13.jpg

A technológia segítségével már sok mindent képesek vagyunk automatizálni. A reggeli rutinba is tudunk automatizálást vinni, de a reggelhez te is kellesz legalább egy kicsit. Íme néhány tipp ahhoz, hogy hogyan automatizáld a reggeled és hogyan legyen azonnal kávé a poharadban.

1. pont, ami a reggelre való felkészülést takarja. Sokkal praktikusabb már előző este előkészülni a következő reggelre. Megnézni az időjárást, lecsekkolni mit veszel fel, fejben felkészülni. Az időjárás jelentés viszont tévedhet és lehet másnap reggel mégsem az az idő vár minket. Akkor kapkodás, bosszankodás és sok sok nagyon drága perc elvesztegetése. Viszont ha reggel az óráddal együtt megszólal a SONOS hangszóróból az időjárás jelentés is, máris tudod pontosan, hogy mi vár kint a falakon kívül. Nem kell izgulnod, hogy vajon jól raktad-e össze este fejedben a szetted, hiszen amit mond a jelenlegi időjárás az alapján tudsz dönteni.

sonos.jpg

2. pont, amikor már tudod mire készülj az nap idő tekintetében, de még mindig túl sötét van ahhoz a lakásban, hogy kimássz az ágyból. Akkor kell egy kis fényt beengedni a szobába. Ha 6:30-kor csörgött a vekker akkor 6:31-kor már automatikusan fel is mehet a redőny szépen fokozatosan, hogy azért mégse sokkoljuk le a szemünket a késő tavaszi kora nyári napsütéssel. Nem csak kintről jön be a fény, hanem a világítás már mutatja is merre vegyük utunkat az ágyból, és bevilágítja az útvonalat, ami a konyhát és a mosdót a szobánkat köti össze.

rs.png

3. pont, amikor már nagyjából sikerül ennyi fénytől felülni az ágyban, de még nem tekernek az agytekervényeink. Mi kell ilyenkor? Persze, hogy kávéért nyúlunk egyből. Viszont az sem mindegy, hogy még akkor kell lefőzni a kávét, vagy más frissen lefőzve vár minket mire odaérünk.  Ha 6:30-kor keltünk, 6:31-kor felmentek a redőnyök, akkor 6:32-kor már ott is vár minket a kávé lefőzve, ha az okosotthon rendszerbe bedugtuk. Még az este folyamán FIBARO wall plug a konnektorba, kávéfőzőt beledugjuk, bekészítjük a kávét, kikapcsoljuk a wall plugot, időzítjük hogy 6:30-kapcsolja be a konnektort, és megnyomjuk az indítás gombot. Áram nélkül nem fog azonnal bekapcsolódni, hanem amikor a wall plug reggel 6:30-kor rákapcsolja a konnektorra az áramot, akkor fog elindulni a gép. És íme, kész is a finom, friss kávé.

images_11.jpg

 

Az eddig felsorolt pontok a reggeli rutinunk egy töredéke, de ha azt nézzük már több dolgot kipipálhatunk a reggelből 3 perc alatt. Természetesen ne unatkozzunk csendben a lakásban készülődés közben, a multiroom audio megoldás lesz segítségünkre, hogy kövessen a zene. Majd amikor minden kész, indulunk a munkahelyünkre, élesítjük a riasztót, ami megadja a jelzést okosotthon rendszerünknek, hogy nem vagyunk otthon. A rendszer pedig mindent automatikusan, az előre felprogramozott jelenetek szerint futtat le. Pl kikapcsolja az összes konnektort, amibe nem a hűtő van dugva, vagy elzárja a víz főcsapot, vagy a hűtést/fűtést kikapcsolja, sőt élesíti a mozgásérzékelést és a nyitásérzékelést. Így akkor is biztonságban tudhatjuk lakásunkat, ha nem vagyunk otthon.

fibaro-okosotthon-rendszer-mobilrl.png

Sőt napközben a FIBARO app segítségével rá is nézhetünk a rendszerre, hogy minden rendben van-e otthon.

És akkor még nem is vettük át, hogy mit lehet egész napra vagy egy estére beprogramozni a FIBARO vezeték nélküli otthonautomatika rendszerbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2712489391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása