www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Okosotthon kezdőknek: Redőnyvezérlés okosan 2. rész

2017. március 29. - miecs

Ha már tudom, hogy milyen redőnyt, akkor hogyan integráljam?

Okosotthon rendszerbe illesztés

Az árnyékoló-vezérlés okosotthonba történő illesztéséhez szükség van egy központi vezérlő egységre, pl. FIBARO Home Center 2. A kedvezőbb árfekvésű motorokat használva okosotthon rendszerrel hasonló költségből megvalósítható a vezérlésük, mint a távirányítós változat.

Ezzel a megoldással nem csak automatizálni tudom a redőnyöket, függönyöket, hanem további hasznos funkciók válnak elérhetővé, mint például:

  • távoli elérés lehetősége
  • a jelenlét szimuláció
  • az időzített vezérlés
  • a napszakokhoz igazított vezérlés
  • az árnyékolók állapotának visszajelzése
  • tetszőleges eseménykövetés
  • fogyasztásmérés.

 

Gondolkoztatok már el azon, hogy az árnyékolók megfelelő szabályozása révén egyszerre kaphatunk kényelmi, biztonsági és megtakarítási funkciókat? Sőt az aktuális hőmérsékleti- és fény viszonyok változásait figyelembe véve még jobb hatékonyságot érhetünk el.

Bővíthető rendszer

Mi több egy okosotthon rendszer nem csak árnyékolás-vezérlésre alkalmas. Bővíthető akár a fűtési rendszer, hangrendszer, öntöző rendszer, vagy a világítás vezérlésével is. A FIBARO portfóliójában megtalálható minden ehhez szükséges eszköz, minden, ami a vezérléshez kell. Számtalan kombináció létre is hozható ezekből a termékekből, hiszen nem egyforma igényekkel rendelkezünk. Ami nekem igényem, másnak lehet nem, de lehet az is, hogy igen.

Épp úgy ahogy nem létezik két egyforma ember, nem létezik két egyforma okosotthon sem. Ahány ház, annyi szokás és megannyi okosotthon megoldás. A lehetőségeknek csak a kreativitás szabhat határt.

További információk: www.otthonautomatika.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7612382505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása