www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Jön a tavasz, itt a felújítások ideje 2. rész

2017. március 21. - miecs

A második részben folytatjuk az összegyűjtött okokat. Előző posztban már átvettük a költségcsökkentés lehetőségét, az otthontartózkodásunk minőségét és a ház piaci értékét. Most újabb 3 okot fejtünk ki, amiért érdemes rendszeresen figyelemmel kísérni lakásunk állapotát.

maintain.png

4. Meghosszabbítja az eszközeink életét - minden lakásban találhatóak olyan eszközök, gépek, amelyek nagy értéket képviselnek. Drágán vettük, újból csak szintén drágán tudnánk megvásárolni őket, de a mindennapi életünkhöz elengedhetetlenek. Ilyen a mosógép, a mosogatógép, a hűtőszekrény, stb. Ezeknek az életét is meghosszabbíthatjuk az egyszerű, de rendszeres karbantartással. Egy kis vízkőtlenítés, pormentesítés, zsíroldás, néha csodákra képes. Kicsi lépések, de nagy megtakarítást eredményezhetnek.

letoltes_6.jpg

5. Biztonság növelése - tartsuk rendbe otthonunk és a kertünk is. Ha rendszeresen nyírjuk a füvet és a bokrokat, nem dobjuk oldalra a letört zsalugátert és a redőnyünk sem áll össze vissza, akkor kisebb esélyt adunk a betörőnek elbújni a kertünkben. Kevesebb esélye lesz eljutni a házig, ha nincs olyan hely, ahova elbújhatna. Ugyanakkor ha látja mennyire rendben van a környezetünk, mennyire élére van állítva minden, akkor elgondolkodik, hogy lehet még van riasztó rendszer is, mert egy nagyon rendes háznak tűnik. Ide biztos nehezebb is bejutni. Viszont okosotthon funkciókat is tehetünk házunkba...

fibarokitchen.jpg

6. Okosotthon funkciók -  a kényelmet, a biztonság érzetet és az otthonunk értékét is növeli. Ha szeretnéd ellenőrizni otthonod távolról, akkor is érdemes. Ha szeretnéd biztonságban tudni otthonod jelenlétszimulációval, mikor hetekig nem vagy otthon, akkor is érdemes. Illetve ha szeretnél beletenni pár funkciót, ami a te kényelmedet segíti, akkor is érdemes. Itt most nem részletezem, miket lehet beletenni. Elég sokszor esett már róla szó, hogy FIBARO rendszerrel mit lehet létrehozni. 
 

home_sweet_home_falmatrica.jpg

Egy szó mint száz:
Az otthonunk a mi egyetlen helyünk, ahol nem csak jó lenni, de biztonságban is vagyunk és a lelkünk is máshogy érez iránta. Nincs jobb hely, mint otthon. Vigyázzunk rá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr6312353557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása