www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Újév, új megoldások - tartsuk be újévi fogadalmunkat

2016. december 30. - miecs

Már csak 1 nap van szilveszterig. Itt az ideje összeírni a fogadalom listánkat 2017-re. Ilyenkor szinte mindenki listájában megjelennek a 'le fogok fogyni', 'egészségesen fogok élni', 'többet leszek a szabadban', 'többet fogok kikapcsolódni', 'spórolni fogok' és hasonló ötletek. A 2017-re tervezett életmódváltást itt most nem fejtem ki, de azon végig tudunk menni, hogyan is fogja segíteni intelligens otthonunk a jövőévi törekvéseinket.buek2.jpeg

Többet leszek a szabadban:

Ez az egész családunkra érvényes lehet. Nincs is jobb időtöltés annál, mint amikor a szabadban együtt sétál a család, vagy piknikezik, vagy játszik vagy csak egyszerűen kirándul a közelbe egyet - a lényeg, hogy a szabadban legyünk. Ha okos dugaljt használunk a szórakoztató elektronikai eszközöknél a lakásban, akkor csak egy gombnyomás és máris mindenki el tud szakadni a tv-től, számítógéptől, Xbox-tól és megkezdődhet a közös mókázás.

image3_hclite-04_eng.png

Többet fogok utazni:

Ha már ki tudjuk mozdítani a családot, akkor utazhatunk is messzebbre. Nem kell, hogy aggódjunk az üresen hagyott lakás miatt. Ha jelenlét szimulációt programozunk be az okosotthon rendszerünkbe, az majd felkapcsolja a villanyokat néha, felhúzza és leengedi a redőnyöket, minden olyan lesz a külső megfigyelők számára, mintha otthon lennénk. Figyelemmel kíséri majd, hogy van-e valahol víz szivárgás, megfelelő hőmérséklet van-e a lakásban és jelez, ha bármi probléma adódna. Mindeközben mi valahol lógatjuk a lábunkat és gyönyörködünk a csodálatos naplementében.

867519228d1d5325856fc61d710ded0e_m.jpg

Csökkentsük a stresszt

Ha biztonságban van a lakásunk, akkor a családunk tagjait is biztonságban tudhatjuk az intelligens lakásunknak köszönhetően. A gyerekek ha elmennek vagy hazaérnek otthonunk jelez számunkra, hogy ki érkezett meg. Sőt mikor hazaérkezünk az első lépésünk beindítja a "welcome" jelenetet.

Energia megtakarítás

Végül, de nem utolsó sorban 2017-ben segíthet nekünk okosotthonunk energiát megtakarítani. Például lekapcsolhatja a vízmelegítőt, ha nincs rá szükség. A termosztát is csak akkor engedi fűteni a lakást, amikorra be van programozva és csak azokat a szobákat, amiket használunk. Ezek mind segítenek abban, hogy ésszerűbben használjuk lakásunkat és egyszerűbb egyen optimalizálni az energiahasználatot.

images_2.jpg

 

Legyen 2017 a lakásunk legokosabb éve! 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7012083175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása